En bättre dag!

publicerat i En mammas vardag;

Idag vaknade jag och M något mer utvilade än innan då min kära mamma var så snäll och kom hit och sov hos oss inatt. Hon höll koll och tog hand om Jack hela natten så att två väldigt trötta föräldrar fick sova och fick nya krafter att kämpa vidare med.

Idag har varit en bättre dag än de senaste. Jack har nästintill varit feberfri, vi har bara behövt ge ipren en enda gång än så länge. Lycka! Och än så länge har vi också bara behövt ge honom vidbehovs medicinen en gång. Det går framåt. Dock blir han lika förtvivlad varje gång det är dags att "puffa" och man känner sig som världens hemskaste mamma& pappa när man tvingas hålla fast honom så han får panik bara för att han ska få i sig medicinen. Fruktansvärt! Hoppas han snart förstår att det inte är farligt, vi ska ju trots allt hålla på med den ena medicinen i kankse 2 veckor till.

Eftersom att det var så fint väder idag passade vi faktiskt på att vara ute ett litet tag, bäddade ner Jack i vagnen så fick han ligga där och filosofera och andas frisk luft. Det är bra för honom, torr luft ska vi undvika så mycket som möjligt enligt läkarna. Nu sitter vi inne och myser och jag hoppas verkligen att vi inte får ytterliggare ett bakslag nu Jag vill ha en frisk liten kille nu.♥

Det är dom små sakerna som räknas!

publicerat i En mammas vardag;

Älsklingen kom hem för en stund sedan då han varit och handlat och hämtat ut medicin till lilleman. Med sig hem hade han en massa mat och sen gulligt nog en "Föräldrar och barn" tidning till mig. Sånt gör mig så glad, det är verkligen dom små sakerna som räknas. Det inser man ännu mer nu när Jack inte mår bra, allt annat kan kvitta så länge han blir frisk. Medicinen verkar i alla fall hjälpa mot febern så nu hoppas vi att han snart vill äta ordentligt. Ikväll myser vi framför tv:n, med god mat.

Vi kämpar på..

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi varit iväg en tur till, till barnmedicin för att lyssna på lillemans lungor och för att inhalera ytterliggare. Vi fick veta att det blivit lite bättre men att det fortfarande hörs rossel och att han behöver inhalera vidbehovs medicinen i alla fall 1gång/dag i några dagar. Så nu kämpar vi på med det.

Febern stiger dock för varjde dag som går och alvedon hjälper knappt överhuvudtaget så nu fick vi ipren utskrivet för att prova det och se om det hjälper. Om han blir sämre får vi åka in igen och har han fortfarande feber på söndag måste vi komma in för ytterliggare kontroller.

Det är en väldigt jobbig period med lite sömn och mycket kämpande med mediciner, men som tur är har vi mycket folk runtomkring oss som hjälper till. Det är guld värt! Nu hoppas vi att allting vänder väldigt snart och att vi slipper mer sjukhusbesök med inhalationer osv. Lilleman tycker det är fruktansvärt att inhalera och skriker panikslaget varje gång det är dags. Det skär i hjärtat men tyvärr är det ett nödvändigt ont. Nu ska jag gosa med guldklimpen min, han behöver full uppmärksamhet av oss nu.

RS-viruset!

publicerat i En mammas vardag;
Har blivit dålig uppdatering här igår då vi fick åka iväg med Jack till läkaren.

Började med att åka till Värnamo barnmottagning där dom tog prover och lyssnade på hans lungor. Det rosslade en hel del och man konstaterade att han har RS-VIRUSET, det var jobbigt att få höra detta och vi blev självklart väldigt oroliga. Personalen var dock kanonbra och hjälpte Jack så att han fick lättare att andas genom att låta han inhalera en form av astmamedicin. Läkaren lyssnade sedan igen och sa att det lät bättre och skrev ut en massa mediciner som vi fick med oss hem. Han sa också att om han blev sämre skulle vi åka in DIREKT!

På vägen hem började han bli sämre igen och vi ringde Jönköping och bestämde för att åka in dit. Där träffar vi världens mest nonchalanta läkare som rätt i ansiktet säger till oss att vårt barn är alldeles för piggt för att han ska ens tänka tanken att lägga in honom och han hör minsann inget rossel. Och skickar hem oss efter att ha titat på honom i10 min.

Under kvällen fick vi "puffa" honom med medicinen vilket inte alls är populärt och han skriker eller håller andan så fort masken kommer, vilket gör det väldigt svårt att få i honom medicinen. Nu ska vi hålla på med den tills han börjar bli bättre, 2 ggr morgon och 2ggr kväll. Sen ska vi minska till 1puff/ 2ggr om dagen. Dock har lilleman börjat få mer feber och enligt sköterskan på Halmstad sjukhus ( som jag ringde för jag var så förbannad på jönköping) kommer topparna på sjukdomen mellan 4:e -6:e dagen. Så nu avvaktar vi och ser om det vänder annars tar vi oss en tur till barnakuten i Halmstad istället.

Hoppas verkligen min lilla kille blir bra snart och han är så duktigt som kämpar på. RS-Viruset är ju inte det lättaste för de små att hantera men han är så duktigt. Men så ont det gör i ens hjärta när ens barn inte mår bra. Det är fruktansvärt att se han ha det jobbigt och inte kunna göra någonting mer än att ringa runt till sjukhus och kämpa för att dom ska lyssna på en. Min skruttplutt, bli frisk snart!

Sjuker lilleman

publicerat i En mammas vardag;
Usch, min stackars lilla kille mådde verkligen inte bra ikväll. Han har ju varit förkyld och hostat ett tag men inte så farlgt ändå har jag tyckt. Men ikväll kom allt slemm upp som han har svalt under de här dagarna, kräktes ordentligt ett antal gånger och sen somnade han i min famn. Det gör så ont i mammahjärtat när plutten inte mår bra. Nu verkar han dock må bättre och det känns så skönt, hoppas han mår ännu bättre imorn.♥

Sova!!

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen sover lilleman lite, det behöver han verkligen. Han har inte velat/kunnat sova på nästan hela dagen, har som max sovit 15 min och det är inte mycket för en liten plutt. Nu har i alla fall fått sova 30 min och hostan har blivit mycket bättre under dagen. Så imorn lär han förmodligen vara opåverkad. Lilla skrutten!

Maileg- Kanske en 6-månaderspresent!

publicerat i Barnsaker;


Nu blir ju snart min lilla kille 6-månader, vilket ger mig en alldeles utmärkt ursäkt för att köpa något av ovan fina saker. Just nu ligger "gris på burk" och babykaninerna bäst till. Övertalning hos sambon lär nog dock behövas ;)

Lite snorigt barn

publicerat i En mammas vardag;

Solen skiner ute och det är underbart väder och vi håller oss inne. Jack har haft lite hosta inatt så det känns bäst att bli inne och låta han bara vara hemma och vila upp sig. Jag hoppas att han är sitt normala jag ikväll så att våra fikaplaner inför morgondagen håller, men det ska nog gå vägen.


Nu ska jag ta och göra något så roligt som att städa lite ;)

En puff, tack!

publicerat i Inredning;


Var uppe i lägenheten igår och kikade lite och då passade jag på att kolla om den här fina får plats i hallen och det FÅR den. Kanon! Nu hoppas jag bara att den är lika fin i verkligheten som den är på bilden. Ska i alla fall titta på den nästa gång vi är i Halmstad.

Måndag och babysim

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon!

Ännu en måndag, fast idag känns det lite lättare än det brukar göra. Visserligen är det snöblask och kallt ute men fåglarna kvittrar= snart kommer våren. Jag lever på hoppet om sol, varma vindar och långa skäna promenader. Idag ska vi på babysim, alltid lika mysigt. Och sen blir det en tur för att kika på lite fina cult design saker, det är så beroendeframkallande.

Nu måste jag skynda, packa ihop det sista och väcka bebis för påklädning. Ha en fin dag!

Redan söndag?!

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon söndag!

Den här helgen har gått alldeles för fort, tyckte precis att det var fredag och nu är snart helgen slut. Men men, veckan brukar ju gå ganska fort så då är det ju snart helg igen. Just nu ligger mina killar och sover gott tillsammans i stora sängen, Jack ligger och myser hos sin pappa precis som han gjorde när han var pytteliten. Jag sitter och tittar på söndagsmorgon och just nu handlar det om födslar hemma och barnvagnar...Barnvagnarna intresserar dock inte att föda hemma, aldrig i livet!!

Men nu ska jag kika lite mer ordentligt på tv:n. Ha en fin söndag på!

Nya kläder-Småfolk?

publicerat i Barnkläder;


Jack är verkligen i behov av nya kläder och några av dessa skulle inte vara fel. Fast visserligen är det mest byxor han behöver men mamman ska väl få något roligt med ;)

Lördags fika

publicerat i En mammas vardag;
Har gått runt i pyjamas hela förmiddagen alla ihop, så mysigt. Men nu så ska vi sätta fart och göra oss i ordning för att åka på lite lördags fika hos vänner som har en dotter som bara är 2 veckor yngre än Jack. Var ett tag sen sist vi såg så det ska bli kul att se hur hon har växt. Nu är det duschen som gäller!

Bokrea

publicerat i Barnsaker;


Snart börjar Adlibris sin bokrea och där fanns faktiskt en hel del mysiga barnböcker. Jack tycker om att sitta i knäet och lyssna och bara titta på bilderna när man läser för honom, så böckerna ovan skulle han nog gilla.

Efter tio- Baby blue paper

publicerat i En mammas vardag;
Man blir så rörd när man höra den låten, helt underbart vacker. Vi stod och dansade här hemma jag och Jack till den precis och så mysigt det var. Han lutade huvudet mot min kind och vara bara så avslappnad och go. Älskade lilla unge♥

Tapetdjungeln

publicerat i Inredning;

Ja, det där med tapeter är inte det lättaste. Framförallt inte med tanke på att jag måste hitta något som jag gillar och som även hyresvärden godkänner. Inte lätt men jag ska försöka övertala honom i alla fall så att jag får som jag vill...Måste bara bestämma mig med för vad det är jag vill ha.

Fredag, härliga fredag!

publicerat i En mammas vardag;
Det är fredag och helgen är nära. Känns så skönt att få vara hemma hela familjen i helgen då M varit iväg lite i veckan, bara mysa och busa med Jack tillsammans. Det är ovärderligt! Idag stannar vi nog inne då mätaren visar -13 och det inte lockar mig alls att gå ut, dessutom är det skittungt att putta en barnvagn i snö. Nu ska jag stoppa i mig lite frukost och sen ska sonen få sova lite förmiddag innan det är baddax, man måste ju lukta gott under helgen =)

Så nu passar det Lindex??!!

publicerat i Barnkläder;



Måste säga att jag är lite besviken på kollektionen nu när den äntligen har kommit till bebbarna med. Jag trodde det skulle vara mer, mycket mer! Och sen vad är det för sömmar som är på byxorna, ser ut som långkalsonger eller nåt. Njaa, bodyn är helt okey och den skulle jag kunna köpa direkt men det andra vill jag klämma och känna på. Allt som allt, inte så imponerad tyvärr!

Snöig kväll

publicerat i En mammas vardag;
Var egentligen meningen att vi skulle följt med M när han skulle klippa sig men det fick vi ställa in då väglaget inte är det bästa efter all snö som singlar ner. Visst är det mysigt med snö, men nu vill jag ha vår faktiskt!

Jag steker kyckling som M kan ha med sig till jobbet och Jack ligger och busar på sin filt. Min lilla gosekille.

Ha en fin kväll!

H&M Home, inte så illa ändå!

publicerat i Inredning;


Nu har jag kikat in H&M Home kollektionen och jag är inte jätteimponerad men det fanns ändå en hel del jag gillade faktiskt. Kudfodralen ska nog klickas hem i månadsslutet och tabletterna skulle gärna få pryda vårt eventuellt kommande matsalsbord. Kika in här och titta mer.

Bild: H&M Kollage :eget

Äntligen gjort!!

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag gjort det, jag har dammsugit och torkat våra golv. Det var verkligen på tiden med tanke på att jag tänkt göra det sisådär 5 ggr den senaste veckan. Men nu så är det rent och fint på våra golv igen. Nu kurrar magen så det får bli lite mat i magen medan lilleman sover.

Sitta & gå

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack han har blivit riktigt duktig på att sitta själv nu. Ibland klarar han flera minuter innan han faller åt sidan. Han börjar bli så stor min lilla kille. Nu går han till och med om man håller han i händerna, ibland nästan springer han fram. Otroligt att kunna det redan vid 5 månaders ålder. Men han har väl lärt sig av sin kusin ;)

Underbara Rusta!

publicerat i Inredning;



Vart in en sväng på Rusta igår och man kan faktiskt hitta riktigt fina saker där om man bara orkar med röran och går och kikar lite. Servetterna och 12 st svarta muggar fick följa med hem igår, det var kanonpris. 6 st muggar / 30 kr. Som hittat! Allt det andra skulle gärna också få följa med hem till mig men det får bli senare.

Bild: Rusta, kollage eget

Bitande kyla..

publicerat i En mammas vardag;

Har precis kommit hem från kyrkans barntimme och Jack verkade tycka det var riktigt roligt med alla sånger och barn idag. Dessutom åt han BRA trots att det var en massa bus runtomkring honom. Duktigt kille! Ute vart det riktigt kallt idag och det var inte jätteskönt att promenera kan jag säga, så resten av dagen håller vi oss inne och myser.

Ledig onsdag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har M varit ledig och hela familjen har varit iväg och shoppat en del. Jag kom även äntligen ihåg att hämta ut Liberos gåvopaket på Lindex. Minnet är kort ibland! Nu ar vi mumsat i oss semla här hemma och M ska snart åka iväg på massage, men framförallt hämta TAPETPROVER =).

Svara då!!!

publicerat i En mammas vardag;
Har ringt vår hyresvärd 5 gånger idag och han har inte svarat! Åhh, jag vill få tag på honom idag så att vi kanske kan åka och hämta hem en massa tapetprover att välja mellan. Måste ju bara få klartecken från hyresvärden att han betalar allt jag vill göra..haha!! I let you know!!

Annat fint från Lindex

publicerat i Barnkläder;


Även om Farm kollektionen inte kommit ännu så finns det ju ändå väldigt mycket fint på Lindex till lillkillen. Kanske ska dessa följa med hem inom en snar framtid. Men först ska jag som sagt kolla vad han B E H Ö V E R!

Bild. Lindex, kollage eget

Nu går det undan..

publicerat i Jack äter;

Nu har vi hunnit med dom här två fruktpurerna också.Och än så länge är Jack nöjd med dom också, undra när vi ska hitta något som han inte äter. I alla fall så är Päron-banan med yoghurt ett perfekt mellanmål. Jack fick ungefär havla burken och höll sig på det bra. Och sen päron-hallon doftar ju bara ljuvligt...

Tänkte på det, köper ni något speciellt märke på er barnmat?

Lady Gaga är skön musik!

publicerat i En mammas vardag;
Måste bara berätta vad som hände igår när jag och Jack var ute och körde. Vi var påväg hem till min kompis, vilket är ungerfär 1 mil att köra och nästan hela vägen satt Jack och smågnällde och tyckte inte alls att det var kul att åka bil. Så börjar dom spela Lady Gagas Pokerface på radion och eftersom jag älskar den låten höjde jag volymen och gissa vem som blir knäpptyst. Jajamensan, Jack blir tyst direkt och säger inte ett pip förrän vi stannar bilen och jag stänger av radion ;)

Ram+krok=sant

publicerat i Inredning;


Den här kroken skulle gärna få flytta in på en vägg i hallen i den nya lägenheten. Skulle sätta in foto på Jack och självklart skulle jag hänga dom lite längre ned så att Jack når sina kläder själv. Tror nästan det får bli en beställning av 2 st.

Finns hos raffigiraffi, kollage eget.

Godmorgon soliga dag

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon på er!

Här lyser solen och det är klarblåhimmel, helt underbart. Vi ska snart äta lite frukost och sen tror jag att det blir en promenad i det fina vädret, behöver solen så jag blir lite pigg känner jag. ( och gå bort all chokladpudding och grädde jag tryckte i mig igår). Dagen kommer annars gå åt till att gå igenom Jack kläder, IGEN, för att se vad som behövs inhandlas i stl 74. Även dammsugning och torkning av golven kanske hinns med, jag har skjutit på det i en evighet.

Ha en bra dag & hoppas att solen skiner på er med♥

Det är måndag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi hunnit med en hel del, dagen började med babysim och Jack tyckte att det var roligare än vanligt. Han plaskade, jagade ankor och dök. Riktigt mysigt idag! Sen bar det av till Jacks gudmor för lite lunch och kaffe inna det var dags att dra vidare till centrum för lite shopping. Inget nytt på Lindex men lyckades få reda på när Organic Farm kollektionen kommer in i affären där.

Hämtade älsklingen och sen åkte vi tillsammans till Hämta för att kika lite och där stod det, min dröm för endast 11000 kr. Ge mig ett matsalsbord och det NU! Vi bestämde i alla fall att vänta med att köpa det om vi nu ska köpa det tills vi flyttat upp och ser mer om det får plats. För hur som helst är det en investering, man kan ha ett äkta ekbord nästintill hur länge som helst ju... Vill ha, vill ha , vill ha!

Söndag

publicerat i En mammas vardag;

Nu har vi gjort vi oss och ska snart packa in familjen i bilen för att åka till Jacks farmor på söndags middag, åhh vad gott det ska bli. Just nu ligger Jack och sover men ska snart väcka honom så han hinner få lite middagsmat innan vi ska åka. Men nu måste jag skynda så vi inte blir sena...

Cult design- kärlek

publicerat i Inredning;
Åhh, i torsdags var jag ju iväg en sväng på eftermiddagen och då gick jag in på Presentverkstan som har en hel del Cult design prylar och gissa om jag blir störtförälskad. Nu har jag skrivit en lista på vad jag ska inhandla, självklart under en längre period eftersom dom är hyfsat dyra ändå.

♣Diskmedelsbehållare, vitt fat och glasburk till diskborsten
♣Sockerskål, mjölkbehållare
♣Klocka
♣Krukor och en massa annat fint.


Hittade även underbara väggord i trä, funderar starkt på att införskaffa ett sådant till vår hall. Fast jag har så många ideer till hallen just nu så jag måste bestämma mig först om hur det ska se ut.

Päron-mangopure

publicerat i Jack äter;

Idag fick Jack smaka den här och det var minst sagt populärt. Han satt och gapade som en liten fågelunge och gluffsade i sig allt..( Han fick inte hela burken). Liten gottegris!

Alla hjärtans dag!

publicerat i En mammas vardag;
Glad Alla Hjärtans Dag på er!

Vi började dagen med mys i sängen och utbyte av presenter. Älsklingen fick tavlan som blev en superlyckadpresent och lite gelehjärtan, Jack fcik badleksaker och jag fick blommor & presentkort. Kan ju avslöja att Jack gillade pappret bäst, såklart!

Vid lunch gick vi bort på Röda korsets invigning för att kolla om där var något roligt på deras loppis, jag tänkte göra ett eget kakfat men något till de hade dom inte. Inte mycket alls faktiskt hade dom denna gången men men det kommer ju in nytt hela tiden så om någon vecka går jag nog dit och kikar igen.Sen har vi bara myst hela familjen hemma. Vad jag älskar att ha en egen liten familj♥

Pyssel

publicerat i En mammas vardag;
Jag håller på och pysslar här hemma, får passa på när Jack sover. Jag håller nämligen på med M's Alla hjärtans dags present, jag kom inte på något roligt att köpa direkt så jag köpte en scrapbooking ram som jag målar svar och sen blir det foavtryck från jack i den och bilder på oss alla tre. Lite mer tanke och ansträngning i presenten känns bra♥

Vad har ni köpt/gör till er partner, barn osv?

Mat som vi provat

publicerat i Jack äter;


Jack är inte det minsta kräsen med mat, i alla fall inte än så länge. Hittils har vi hunnit med att prova på;

Potatis& Palsternacka
Potatis med vitlök
Ärtor
Broccoli
Morötter

Jag kryddar all mat som Jack äter, potatisen blir det ju som ni ser vitlök i. Broccolin och morötterna kryddar jag med svartpeppar & franska örter och ibland kör vi lite vitpeppar i något med. Vi kryddar just för att vi vill att Jack ska lära sig att maten är kryddad så att det förhoppningsvis inte blir några större svårigheter att få honom till att äta vår mat sen när det är dags för det. I helgen ska Jack få smaka fruktpuré för första gången, får se hur gott han tycker det är!

Det är ju fredag!!

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon!

Lillen ville gå upp vid 06.00 idag, det ville inte jag. Som tur var lyckades jag få honom att somna om uppe i vår säng, mysigt var det att ha honom sovandes nära. Idag kör vi på att hålla oss inne hade jag tänkt men det är ju så underbart väder så kanske blir det en promenad trots att jag inte känner mig riktigt hundra. Annars ska det bara plockas och göras sånt som det känns att man alltid behöver göra, tvätta, dammsuga, diska, vika tvätt osv.  Roligt tisfördriv en fredag!!

Borta hela dagen

publicerat i En mammas vardag;
Idag har det verkligen varit en lång dag, men fruktansvärt trevligt. Vi började med fika, alla mammorna i vår föräldragrupp hemma hos C och det var jättetrevligt. Så det ska göras om, dock inte förrän om 3 veckor..lånt emellan tycker jag men men det är ju trevligt ändå ;).

Sen åkte vi hem och gav lillkillen lite mat innan vi åkte för lite shopping, blev en alla hjärtans dags present till M och till Jack med såklart. Hittade även en jacka till lillkillen som vi bara MÅSTE ha, men det får bli ett senare inköp. Sen var det handling hela familjen..Mys!

Nu sover lilleman och vi tar det lugnt, sådär lagom trötta.

Trött mama!

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag legat och sovit på soffan i en timme, så skönt det var! Jack sover fortfarande sin eftermiddagslur, borde gå och och väcka honom men väntar till gröten är klar. Nu ska jag gå och laga pytt i panna, börjar bli hungrig. Ha en trevlig kväll.

Utdragssängar, gamla & underbara

publicerat i Barnsaker;



Nu när Jack liger och sover passade jag på att kika på utrdagssängar på blocket. Åhh, det finns ju hur mycket som helst. Mina favoriter är dom ovan, om man bara hade pengar till att köpa någon av dom. Dom är ju så fina och så långt ifrån Ikea du kan komma känns det som. Någon som vill vill ge mig ett par tusen, eller bara köp en av sängarna för all del!

Barn ska vara friska!!

publicerat i En mammas vardag;
Fick reda på en väldigt ledsam sak idag och jag får verkligen rysningar så fort jag tänker på det. Barn ska få vara friska, små oskyldiga barn ska inte vara sjuka. Dom ska bara vara barn!! Sådana saker får en att tänka till och pussa en gång extra på ens älskade lilla barn. Nu ligger min lilla kille och sover i soffan här bredvid mig och jag är så otroligt tacksam att han är frisk och mår bra!

Berätta för någon ni tycker om hur ni känner idag!!

Lindex, när kommer resten??

publicerat i Barnkläder;


Är det bara jag eller tillhör inte dom här köäderna Organtic Farm kollektionen? Man kan väl inte bara släppa två plagg ur en kollektion heller? Jag vill se bebiskläderna ju!! Kom igen nu Lindex!

Jag ser det snöar..

publicerat i En mammas vardag;
God morgon!

Måste börja med att säga att det är kul att se att så många reagerar på mitt inlägg nedan, i alla fall tycker jag alltid att det är roligt att höra andras åsikter och se hur dom resonerar. Nu till vår dag idag då, har hunnit med en hel del hemma och nu ligger plutten och sover sött i sin säng. Äntligen börjar vi få in ra rutiner med mat& sömn tider. Vid lunch kommer nog kära mor hit och fikar en stund och i eftermiddag ska det göras morotspure och vattnas blommor. Jag måste vara den enda i världen som kan ta dö på en palm??!!

Förälder, duktig eller ej?!!

publicerat i En mammas vardag;

Läste precis en kommentar hos en bloggerska där någon hade skrivit en kommentar och undrat varför hon kallar sin sambo duktig så fort han gör något med/till deras gemensamma son och jag känner bara att jag måste få ventilera mig lite.


Jag skulle aldrig säga att någon är duktig för att dom tar hand om sitt eget barn, det är en självklarhet att man ska ta sitt ansvar och göra så gott man kan. Visst, sen är vissa bättre och andra sämre på att uppfostra sina barn men jag vill gärna tro att alla gör sitt bästa utifrån deras egna förmåga. När det gäller barnuppfostran och att ta hand om sitt barn handlar det aldrig om att vara duktig, det handlar om att göra sin plikt.


Man är (oftast) två som sätter ett barn till livet, TVÅ! Då är man också två om att ta konsekvenserna av sitt handlande och ta sitt ansvar. Två att dela på precis allt som handlar om barnet. Sen självklart kan inte pappan rent fysiskt ta samma ansvar för matning som mamman kan i början men med allt som man kan dela lika på tycker jag att man ska göra det. Om den ena badar barnet kan den andra ge det mat osv.


Hos oss är jag mammaledig, något som jag trivs väldigt bra med och vi har valt att göra så för att det för tillfället passar oss bäst rent ekonomsikt. Och på grund av det så är det ju självklart jag som tar mest ansvar för Jack på dagarna men när vi är båda två hemma försöker vi så gott det går att dela på ansvaret för Jack. Medan en lagar mat myser den andra med Jack och ger honom gröt. Den som sen har lagat mat får lägga Jack och på så vis få sin tid med honom. Oavsett vem som gör vad så är inte den ena duktigare än den andra, vi tar ju bara hand om vårt gemensamma barn som vi gemensamt valt att skaffa.


Jag själv skulle tycka att det kändes konstigt om min sambo började säga att jag är duktig för att jag tar hand om mitt barn, det är en självklarhet. Lika självklart som det är att han tar hand om sitt barn. Jack är ju vårt barn, vårt ansvar. Ingen är duktigare än den andra!


Jag skulle kunna fortsätta med en massa exempel, bara som det att pappor tydligen är barnvakter när dom är med sina egna barn om mamman inte är hemma. Medan det heter att mamman är mamma om hon är ensam med barnen. Jag måste bara säga det; Man är INTE barnvakt åt sitt eget barn, man tar sitt ANSVAR!! Precis som allt annat man gör med sina barn, man tar sitt ansvar och ingen förälder är duktig bara för att dom gör sin plikt. Dom är bra föräldrar som tar hand om sitt barn! Nu börjar jag svamla känner jag så bäst att avsluta....


Man är två som skaffar barn då är man två att ta ansvar för det också!!



Vad tycker ni?

Skicka snigelpost!

publicerat i En mammas vardag;



Läste hos en av mina favoritbloggare att hon uppmanar alla att skicka mer snigelpost och jag håller verkligen med. Ett hanskrivet kort eller brev känns verkligen härligt att få i brevlådan, det visar att man verkligen lagt ner lite tid och tänkt lite extra på personen man skickar det till. Själv har jag varit ganska dålig på det den senaste tiden men nu när det snart är Alla Hjärtan dag och sen påsk och massor av födelsedagar så ska jag försöka bli bättre på det.
 Så skicka mer snigelpost ni med!!

( Låna gärna bilden och uppmana era läsare till att också skicka mer snigelpost)

Tisdag 090210

publicerat i En mammas vardag;
God förmiddag på er!

Idag är vi hemma hos min mamma och myser. Jack har fått lite feber efter vaccinationen så nu ligger han och sover gott i vagnen. Min lilla plutt! Fast jag tror inte att tröttheten enbart beror på vaccinationen utan även för att han vaknade vid 04.00 inatt och tyckte det var morgon. Låg och pratade och lekte med nappen i ca 30 min innan han somnade om.

Medan han sover nu har jag passat på att gosa med småsystrarna som redan blivit så stora. Den äldsta kan nästan läsa och skriva och den yngsta är full av humor. Underbart!

Utmaning

publicerat i En mammas vardag;
Jag har blivit utmanad så det är väl bara till att lyda. Såhär lyder utmaningen:

Gå in i mappen Mina bilder på din dator.Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt de veta att de är utmanade.



Det här är min 6:e bild i min 6:e mapp. Det är juni, sommar och varmt. Ida tar studenten och här står dom alla och sjunger något som ingen egentligen kan höra för ingen kan egentligen texten eller melodin. Det var en trevlig dag och jag längtade järnet efter att själv få ta studenten. Detta är även de sommaren vi bestämmer oss för att försöka skaffa barn. Underbara minnen!


Jag utmanar:

Louise Kumlin
Sandra A
Bambi
Evelina L
Sigrida
Helene

I min brevlåda

publicerat i En mammas vardag;

I min brevlåda:

Svindyr elräkning ( hur i h**vete kan man ha 2500 på 60 kvm??)

Brev från försäkringskassan ( äntligen, ni är inte snabba ni)

Reklam

♥ PANDURO HOBBY KATALOG!!!!♥

Skit i räkningar, reklam och försäkringskassan här ska det spånas indeer med panduro.. H A P P Y!!

BVC update

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Nu har vi kommit hem från BVC, alltid lika roligt att gå dit även om det kändes lite mindre skoj idag eftersom han skulle stickas. I alla fall så väger min son nu 8190 g och är 68,7 cm lång. Det är ingen liten kille det här, tungviktare ;)

Vaccinationen gick bra, han skrek lite och det gjorde fruktansvärt ont i mamma hjärtat men han blev snabbt glad igen så det kändes ju skönt. Det är märkligt hur ont det kan göra i en när ens barn har ont eller inte mår bra. Där här ni riktigt smärta! 

Nu ligger mammas gullunge och busar och jag är lycklig över att vi hann in innan det började hagla?!

Havregrynsgröt

publicerat i Jack äter;


Snart ska lillkillen få havregryns gröt och det slinker ner utan det minsta lilla problem.


Hemmagjord havregrynsgröt:

♥  1/2 dl finmalen havregryn ( jag kör min i mixern)
♥  1 1/2 dl vatten

Koka upp till lagom konsistens. Klart!
( Jack får katrinplommonpure på sin för att det inte ska bli så torrt)

Måndag igen!

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon på er!

Dagen börjar vi med att ta det lugnt här hemma och småfixa, Jack ska snart sova en stund och jag ska försöka pyssla lite med hans album som jag ligger sådär lagom back med. I eftermidag ska vi till BVC, får se om han får sin vaccination då han fortfarande är en del förkyld. Ska i alla fall bli spännande att se hur stor lilleman har blivit.

Nu ska jag natta bebbe. Ha en fin dag

Vad vore väl en bal på slottet...

publicerat i En mammas vardag;
Försöker intala mig själv att det inte är perfekt för oss, att någonting är fel på detta underbara ställe men icke. Det är fullkomligt underbart, perfekt och vi. Skit bara att det inte kan bli vårt... En lottovinst på lördag hade inte suttit helt fel ;)

Den där farmor

publicerat i En mammas vardag;
När Jacks farmor kom hit hade hon med sig både det ena och det andra. Bland annat hade hon med sig en gå-stol som varit hennes yngsta barns ( okej vi är nästan lika gamla men hur ska jag annars beskriva det?) och gissa om Jack tyckte att den var kanon. Han fattade direkt och började gå framåt och åt sidan, helt lycklig. Framförallt försökte han ta ballongerna som är "ritade" på bordet till gåstolen.

Sen hade farmor också med sig annat som Jack ( läs mamma) uppskattade väldigt mycket. En Villervalla mössa i svart och turkos randigt och en matchande scarfs. Gissa om mamma blev glad =) Tack, Tack farmor!!

Eftermiddags besök

publicerat i En mammas vardag;
Nu i eftermiddags fick vi finbesök, först kom Jacks farfar & I och sen kom Jacks farmor och hans farbror. Jack verkade trivas med all uppmärksamhet tills han blev trött och gick i däck. Farmor och farbror stannade bara ett tag men farfar och I stannade på våfflor och nybakta skurna chokladkakor. Smaskens!! Nu städar M udan i köket efter baket och Jack busar...

Småfolk

publicerat i Barnkläder;

Jag vill åka till Halmstad och spana in dom här två från småfolk. Dom är visserligen från höstkollektionen men dom är ju inte mindre fina för det. Sen täntke jag att vårkollektionen nog har kommit in i butik nu, och då är dom här kanske på rea ;)

Promenad

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag och Jack varit ute på en promenad. Blev inte så långt för det var väldigt tungt att köra vagnen när trottoarerna var fulla med is och snö kan jag säga. Jack somnade gott och sover fortfarande i vagnen här inne trots att jag bökat av honom ytterkläderna, skönt för honom. Han behöver nog lite extra sömn för han är förkld och näsan rinner och bråkar med honom.. Hoppas han blir bra snart, mammas hjärta!

Guldkorn i Jacks rum

publicerat i Barnsaker;


Nu när Jacks rum var lite i ordning passade jag på att ta lite kort på saker jag tycker lite extar mycket om i hans rum. Dom har dock inte riktigt hittat sin rätta plats än men jag lever på att det nog blir kanon i nya lägenheten.♥

Söndagsmys

publicerat i En mammas vardag;
Idag kör vi på en mysdag hemma med mysfrukost och sen blir det våfflor till fika. Igår hade vi besök på kvällen och Jack var väldigt nyfiken på dom eftersom att han bara träffat dom en gång innan. Snäll var han också och under de timmarna dom var här skrek han inte en enda gång, gullungen. Lite avundsjuk blev jag allt på C som är gravid och ska ha i maj, sååå mysigt med en gravidmage ju haha. Men det får vänta några år det ;)

Nu ligger Jack och sover middag och vi tar det bara lugnt. Ha en bra söndag på er!

Ikea "måste-ha-begär"

publicerat i Inredning;



Bild: Ikea & blomera
Kollage: Eget

Ja, jag var på Ikea för inte så länge sen men jag vill dit igen och handla detta. Det skulle bli så fint i nya lägenheten ju. Kakfatet tänkte jag ha lite frukt och givetvis kakor på även ibland ( inspiration från en vän). Kandelabern skulle göra sig utmärkt på skänken och glasburken skulle jag vilja ha många av. Te i någon, citron i nån och sen hittar jag nog tusen andra förväringsmöjligheter med ;) Poängen är i alla fall att IKEA ger mig Stora "måste-ha-begär"!

Lördag hos oss

publicerat i En mammas vardag;
Inatt var ingen rolig natt då lillkillen har blivit förkyld och det har varit svårt för honom att sova. Han sov visserligen gott fram till 4 men sen vart han igång med nappen osv. Vi provade med saltlösning, näsdroppar och nässug men ingenting funkade, tillslut lyckades han dock somna om i 2 timmar tätt intill pappa. Vaknade vid 06.30 och fick mat sen var det tydligen dags att gå upp... Inte så kul men vi låg kavr och drog oss ett bra tag.

Nu har M åkt och vinterfiskat lite och jag och Jack gottar oss hemma hos mamma. Hon sövde precis Jack utan problem, fattar inte hur hon alltid lyckas ;). Så nu får han förhoppningsvis sova lite ostört från näsan ett tag. Mamma och jag ska passa på att luncha lite. Och måste bara berätta att jag var grym på sing star igår, ja så grym man kan vara när man är tondöv.

Ha en bra dag

Killarnas kväll hemma.

publicerat i En mammas vardag;
Nu har M kommit hem och han och Jack sitter och myser. Jag ska snart hoppa in i duschen och sen upp till mamma för att sjunga singstar och dricka nåt glas vin. På vägen ska jag hämta pizza, mums. Killarna får bli hemma och mysa bara far och son, det kan dom behöva.

Men nu ska jag umgås lite med min man innan jag ska iväg.

Fredag, underbart!

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen fredag!

Idag tyckte lillplutten att det var dags att gå upp 06.20!!!! Det tyckte inte mamma, så jag försökte få honom att somna om i vår säng..det är ju mysigt. Men icke! Först när jag lade ner honom i hans säng somnade han, skitungen. Sen sov vi gott till 09.40, gott!

Nu har jag pratat en massa i telefon och snart ska jag laga barnmat, frysen behövs fyllas på ordentligt nu när han börjat äta riktigt duktigt. Aja, nog pratat nu ska det göras!

Ha en bra fredag!!!

Vagnfeber

publicerat i Barnsaker;



Efter rundan i torsdags då jag lyfte i och ur vagnen 6 gånger känner mig bara att såå skönt det vore med en lite mindre och lättare vagn. Jag tror vår vagn med sittdel väger närmare 20 kg och det är tungt när man ska ha upp det i en V70 kan jag lova. Någon av dom ovan skulle inte vara fel. Och ännu mer sugen blev jag idag vid föräldraträffen då vi pratade vagnar.

Teutonian är jag supersugen på den jag sett den in action ;) Däremot har jag kännt och klämt på babytravel joggern och den är kanon. Lätt, smidigt och snygg vagn. Fast hade jag haft mängder av pengar hade jag köpt en Urban Jungle haha ;). Nåja, drömma går ju och än på ett bra tag blir det ingen ny vagn men sen om nått år vill jag ha en babytravel! Konstigt att vagnarna jag vill ha är trehjuliga då jag alltid har hatat dom...nu däremot är jag förälskad För dom är ju så jädra smidiga!!

Charmören Jack!

publicerat i En mammas vardag;
Jack är en liten charmör han, eller i alla fall verkar tjejerna gilla honom. När vi var hos Lina & Lovis i tisdags studerade bebbarna varandra noga och sen skulle det pussas och kramas. Helt underbart söta var dom, tyvärr glömde jag kameran men ska få bilder skickat ju ;)

Sen idag var det Saga som tyckte att dom skulle pussas lite, haha. Hon slet tag i Jacks scarf och drog honom till sig sen smakade hon på hans panna och kind. Jack själv spelade svårflörtad och tittade bort, fast efter ett tag blev han nyfiken med ;). Söt ungarna!

Fast jag får nog lära honom att han får hålla sig till en tjej ;)

5 månader

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;


Idag blir den här lilla killen hela 5 månader. Vart tog tiden vägen? Det känns verkligen som att det var igår som jag födde honom och det är en så otrolig känsla att få barn. Ens eget lilla liv som man skapat. Det är obeskrivligt!

Plutten blir alltså 5 månader och på måndag ska vi till BVC, vaccination och annat skoj. Åhh min älskade lilla bebis!

Hoppsan!

publicerat i En mammas vardag;
Blev sen uppdatering idag med men dagen har gått i rusande fart. Började med att åka och hämta vår bil, bara det är ett litet projekt. Sen vart det kyrkan barntimme, hem och ge lilleman mat, äta själv osv. Sen var det föräldraträff, som var trevlig men hmm... lite mystisk eftersom att BVC-tanten i stort sett skyllde allt på mannen då det går fel i förhållanden. Jag gillar inte henne alls, tror det blir ett lite längre inlägg om jämställdhets grejen senare. För hon irriterade mig något enormt. Varför höll jag tyst?!

Vi mammor bestämde i alla fall att vi ska börja ses oftare och fika hemma hos varandra. Så nästa torsdag har vi första träffen och jag tycker det ska bli jättetrevligt. Först idag började vi ju faktiskt kännas lite mer som en grupp än en massa udda par som diskuterar sina barn ;)

Snart är det grötdags för lillkillen och sen bad och natti. Bäst att sätta fart!

Matvrak

publicerat i Jack äter;

Ikväll var min son ett riktigt MATVRAK! En hel portion ( hemmagjord) havregrynsgröt slukade han utan problem och mamma är såklart jättestolt! Nu hoppas jag att han snart också förstår att potatis är ganska gott att sluka med!

Jacks nya bilstol!

publicerat i Barnsaker;



Igår hemma hos L diskuterade vi bilstolar till våra små så då tänkte jag att jag kan ju visa er andra vad vi har valt för någon till Jacken. För oss var den ett självklart val då vi är supernöjda med babyskyddet från Graco och den här nya stolen har de funktioner vi söker. ( vi har dock inte bröjat använda den ännu)

Den är visserligen ganska dyr men vi fick delvis vår i doppresent till Jack och desstom var 08-modellen nedsatt till 2299kr tror jag det var.

L, såg idag att den var nedsatt ytterliggare nu på Babyproffsen, 1999kr!!

Bild: Graco

Sen uppdatering idag

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag landat i soffan efter en lång dag som ändå har gått vädligt fort. Vi har kollat hus, handlat, varit på banken, haft besök och nu bakar M bröd. Det är ju faktsikt så mycket godare med hembakat bröd än köpt. Så när det är klart ska jag försöka tigga till mig en brödbit redan idag trots att det blir varma mackor senare. Annars ikväll blir det inga direkta kraftanströgningar. Dom tar vi imorn!

Semlor och kvällsmys

publicerat i En mammas vardag;
M slutade tidigt idag och redan 16.30 landade vi alla i soffan för att äta semlor, eller i alla fall Jag och M. Gott som bara den var det. Affären där vi bor gör verkligen sååå goda semlor, bra mycket bättre än fiket 1 mil bort. Nu har M gett Jack mat och jag ska börja med vår middag, sen är det läggdags för lillen. Sen tänker jag ta en varm dusch och krypa upp i soffan och mysa med M. Hela 4 1/2 år har vi varit tillsammans idag♥

Jacks lilla läshörna

publicerat i Barnsaker;


Kom på att jag inte har visat hur fint det blev med Jacks underbara fåtölj han fick i doppresent av sin mormor& "plastmorfar". Nallen och vovven fick han också när han döptes, tycker dom passar bra där. Får passa på att ha det "pyntfint" tills Jack börjar gå och förmodligen kommer slänga bort dom därifrån =)

Kylig tisdagsmorgon

publicerat i En mammas vardag;

God morgon!

Har precis kommit ur duschen och nu ska det käkas och kläs på innan vi sen ska viäg och fika med vänner. Skönt att lilltjejen inte hade mer feber. I eftermiddag blir det förhoppningsvis en promenad i solskenet som dom lovade på vädret idag men det återstår ju och se. Men nu måste vi skynda!

Matändring!

publicerat i En mammas vardag;



Antal portioner: 4

Ingredienser

400 g lårfilé av kyckling
1/2tsk salt
1  krm chilipeppar
2 msk matfett att steka i
2 dl créme fraiche med örter
3  msk hackad oliver
4  portioner pasta

Gör så här

1. Skär kycklingköttet i strimlor. Krydda med salt och chilipeppar. Stek väl.

2. Koka pastan efter anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag.

3. Värm ört-crème fraiche i en kastrull. Tillsätt kycklingköttet och de hackade oliverna. Servera med den nykokta pastan


Bild: tv4
Recept: recept.nu



Vi ändrade oss ang maten och istället blir det det här. Låter smarrig men vi får se.. ;)
 

Blåser kallt!

publicerat i En mammas vardag;

Nu är vi hemma igen efter en liten eftermiddagstur till Jacks mormor som bjöd på choklad, Gott! Sen när vi skulle gå hem tog vi en extra runda för det kändes först som att det hade slutat blåsa. Det hade det INTE! Kallt var det men ändå så där lagom uppfriskande. Nu har vi hunnit varma oss och väntar på att M ska komma hem...

Men nu ska det matas bebbe och sen skalas potatis ;) Ikväll blir det kyckling, potatis och brunsås...


Och förresten har ni några goda recepttips så kommentera gärna. Jag är sugen på något nytt!

Bilarna flyttar in

publicerat i Barnkläder;



När man har varit duktig och städat så får faktiskt lite nya bodys flytta in. Dessa båda från Name it är supersköna. Framförallt den till höger som är i organiskt bomull. Det blev även en ljusblå scarf som matchar, såklart!

Du har plats 196!!

publicerat i En mammas vardag;
Åhhh försäkringskassan alltså. Finns det något annat man kan bli så fruktansvärt irriterad på?! Samtalet tar alltiid max 3 minuter men väntetiden är urlång!!!

Sova, sova, sova..

publicerat i En mammas vardag;
Den senaste veckan har lillkillen totalvägrat att sova på dagen. Han har max sovit 20 min åt gången dom gånger jag har lyckats få honom att sova. Så föregående vecka var en aning kämpig då en bebis som inte vill sova gärna blir klängig och gnällig. Men NU, nu sover han som en stock och har gjort det i över 1 timme. Skönt förJack. Skönt för mamma!

Klädsortering!!

publicerat i Barnsaker;
Igår tog jag mig äntligen i kragen och sorterade bland Jacks kläder. Det var välbehövligt för allt har varit i en enda stor jätteröra ett tag nu. Men igår vart jag duktig och ordnade till det..




En hel låda är nu full med försmå kläder och jag klarar verkligen inte av att göra mig av med någonting. Jag vill ha kvar precis allt. Inser ju att jag inte kommer kunna fortsätta spara alla hans kläder men ett tag till kan jag väl få göra det. Ordning blev det i alla fall i lådorna och nu är det lätt att hitta igen. Precis som jag vill ha det!

Godmorgon ny vecka!

publicerat i En mammas vardag;
Go'morron!

Så var det måndag igen och ännu en vecka ligger framför oss, händer mycket som sagt så det känns bara kul med måndag. Dock kanske besöket imorn blir inställt då lilltjejen haft feber, men vi får se. Har inte bestämt mig hur vi ska göra än.. Nu har vi i alla fall kommit upp ur sängen och klätt oss och snart ska vi åka iväg på babysim. Mysigt!



Dock är Jack i stort beho av nya badbyxor men jag har inte lyckats hitta några på affärerna jag har tittat i. Han har ett par andra som är lite större men dom är verkligen på gränsen nu.

Någon som vet var dom har snygga, billiga badbyxor med inbyd blöja?

Billig shopping

publicerat i Barnsaker;
I torsdags efter att jag hade röntgats åkte vi in till centrum för att kika lite i affärer och sen åkte vi även för att storhandla. Jag själv köpte inte direkt något men däremot kunde ju Jacks mormor inte låta bli. Som vanligt!




Sen åkte vi och skulle handla lite mat och blöjor som det känns som att man alltid behöver. Det går ju åt några om dagen...

Och gissa vad nöjd man blir när man hittar BIG BOX i affären som innehåller två pkaet för 179 kr. Istället för 216 som det normalt skulle ha kostat. Så vi köpte på oss en big box stl 3 och en stl4. Så nu har vi blöjor så vi klarar oss ett bra tag framåt..... Ohh, just det dom finns på WILLYS!

Händer i veckan

publicerat i En mammas vardag;
Nu i veckan som kommer händer det en hel del ( ja, det är en hel del om man har ett barn att tänka på med♥)

Måndag: Babysim, Ev fika hos mamma

Tisdag: Fika hemma hos Lina & Lovis

Onsdag: M är förmodligen ledig. Familjemys!

Torsdag: Kyrkans barngrupp, Föräldraträff

Fredag: Fika hos mamma och ev singstarkväll där med ;)

Så den här veckan kommer nog gå ganska fort. Dessutom hade jag tänkt att vi skulle hinna med att träffa Hannah & hennes Elsa en dag med..måste bara ringa henne med ;) Alltid trevligt med fika, promenader osv.

Eftermiddags promenad

publicerat i En mammas vardag;


Det blev en undert skönt promenad i eftermiddags och man fick verkligen ny energi av att se solen titta fram och lysa på en. Det blåste visserligen lite kallt men när vi väl kom ut i skogen lugnade det sig och man kunde bara njuta..



Skogspromenader är ju helt underbara. Speciellt när naturen är så vacker som när det är kallt och isarna delvis har smällt och allt blir upplyst av solen!

Tapter?

publicerat i En mammas vardag;
Eftersom att vi snart ska flytta och vi har fått tillåtelse att tapetsera om och lite så, så är jag på jakt efter snygga tapeter till vardagsrum, sovrum, jacks rum och en korridor. Och sen även något kul att göra i hallen, gärna någon billig variant av väggord.


Så om ni vet några bra sidor med tapeter, inspiration osv så säg till!

PAPPA!!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack har börjat "prata" och ett X antal gånger har han sagt PAPPA ganska tydligt och det blir bättre och tydligare för varje dag som går. Idag sa han till och med det när vi sa: " Kan du säga pappa". Duktig kille! Fast det är fortfarande svårt att veta riktigt om det är medvetet eller ej, om han egentligen vet vad han säger. Men jag är helt övertygad om att hans första ord medvetet kommer att vara just pappa!

H&M jacka. Någon som vet?

publicerat i Barnkläder;


Har spanat på denna på H&M's hemsida och kommit fram till att den nog skulle vara ganska skön att ha under vårpromenader, ut i bilen och gunga i nu i vår. Men, jag har letat i H&M butikerna men inte lyckats finna den. Jag vill känna och klämma ju. Någon som vet om den är fin, skön osv för en liten 6 månaders?

Hej på dig februari!

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen är den "längsta" månaden över och februari är här. Ännu ett steg närmare våren, kvittrande fåglar, sol och sköna mindre påklädda promenader. Underbart! Inte heller blev det sämre av att jag idag fick sovmorgon till 10, M tog med sig Jack upp när han vaknade vid 07 och sen fick jag sova gott alldeles ensam i stora sängen =).

Idag tog vi mysfrukost och har hunnit med en del här hemma, bland anna har jag påbörjat vårt berg med tvätt. Sådär lagomgöra en söndag. Snart ska Jacken äta och sen blir det promenad i solen. Lovely!