Tisdag

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon,

Jack och M har precis gått iväg till dagiset för att hälsa på så att det inte blir helt nytt för Jack på måndag d han börjar igen efter 1 månads ledighet. Jag ska fortsätta plugga konsumentbeteende, bara några få kapitel kvar att gå igenom nu och imorn blir det hårdrepetion.

I eftermiddag kommer mammagruppen med bebisar hit. Måste nog snart sluta kalla dom bebisar, vissa är ju 1 1/2 år. Gisses vad tiden går fort!

Nu tillbaka till böckerna så jag blir färdig nångång.

Tentadagen

publicerat i En mammas vardag;
Tentan gick förmodligen åt he*vete men så kan det va ibland. Det är bara att vänta och se.

Åkte ut till kärleken efter tentan och hälsade på M's jobbarkompis,fru och barn. Vilka godingar! Och Jack var i vanlig ordning lyrisk över deras två hundar, den ungen älskar verkligen djur. Efter lunch begav vi oss hemåt och Jack fick vara en stund hos mormor så jag kunde plugga i lugn och ro och M fixa med lite annat. Vad tyst det blir när han inte är hemma.

Nu sover snart skrutt och jag ska fortsätta plugga till tentan på torsdag, konsumentbeteende är det denna gång.

Hyfsat effektiv

publicerat i En mammas vardag;

Har lagt böckerna åt sidan för en stund, måste vila skallen och få något att äta innan det är någon mening med att läsa mer. Idag har i alla fall varit en ganska effektiv söndag och vi har hunnit med;

Tvättat all tvätt
Pluggat ett par timmar
Busat en massa alla tre
Skrivit ut reviderad rapport
Fikat med mamma SJÄLV ( det är inte var dag det händer.Antingen är Jack där eller systrarna mina)

Nu ska jag fixa med lite post till kommande värdinnor för Me&I innan vi ska äta nybakta frallor.

HAPPY SUNDAY

publicerat i En mammas vardag;
Idag är en BRA dag! Vi kickade igång tidigt och dansade till Pippi långstrump vid 08.30, sen blev det frukost och plock. Nu sover lilleman och jag pluggar till tentan imorgon. Känns fortfarande bra, läskigt bra. Så ska det inte kännas..man ska vara nervös och osäker, då VET man att det går bra.

Sist vi åt vi matsalsbordet rök ett vinglas i golvet och gick i tusen bitar. Sånt är no,no!
   

Nu har vi bestämt oss för att vara lite strängare med Jack och hans bordsskick. Slängandet av bestick, utvältandet av mjölk( med flit) osv måste sluta. Det är inte trevligt att äta då detta sker varje måltid. Nu blir det nya tag och hädanefter en varning och lyssnar han inte åker han ner. Thats it! Nu ska vi ha lugna, kastFRIA måltider!

Gnällinlägg!

publicerat i En mammas vardag;
VARNING ett riktigt jäkla gnällinlägg.

Fick mail igår från en tjej som ville köpa vagnen, kanon tyckte jag och började såklart planera för att åka och shoppa ny vagn i början på nästa vecka. Idag kommer hon på att det är lite långt att åka, trots att jag erbjuder henne sänkt pris. SKIT! Jag hade verkligen sett framemot att få åka och köpa ny vagn på måndag, tisdag...
Varför i helskotta ska jag alltid börja planera och fundera innan saker egentligen har hänt?

Sen går pluggandet segt fast det känns som att jag fattar men ändå inte?! Jack har varit på urkasst humör och brytit ihop för ingenting ikväll eftersom han var supertrött men inte ville sova innan idag. Han bröt ihop för att han inte fick ha sin traktortröja på sig, för att han ville och inte ville läsa bok. You name it!

Gnäll,gnäll, gnäll.....Imorn blir det nya tag!

Iskallt!

publicerat i En mammas vardag;
Det är kallt både inne och ute idag. Vi har värmepump som värmekälla och den är bara gjord att klara -20, lite taskigt då det är kallare än så ute. Så nu har vi den på högsta temperatur för att få någerlunda varmt här inne, tror mätaren visade ca 19 grader i morse när vi vaknade. Kallt!

Jack och M har redan hunnit iväg för att spenderar dagen hos farmor så jag kan plugga ytterligare till tentan på måndag. Så nu ska jag ta en kopp te och försöka tina och sen börja plugga.

Höll på att bli galen

publicerat i En mammas vardag;
Precis efter att jag postat det senaste inlägget inser jag att jag fattas anteckningar till ett häfte och jag fattar INGENTING av det. Not good tre dagar innan tentan. Söker på nätet, letar i boken för att försöka förstå det och messar även en klasskamrat som säger;

Vi ska INTE ha det häftet!

Tack säger jag!

Längtar så till sommarn

publicerat i En mammas vardag;



M och Jack har åkt iväg en runda för att handla och fika så jag får plugga lite ifred. Sakta men säkert går det framåt och än så länge inga större hinder.




Men som jag LÄNGTAR till sommaren nu. Det är svinkallt ute och Jack fick underställ, kläder och jacka på sig. Tänk så skönt när det räcker med en kofta och en solhatt. Kanske lite vårkläder ska införskaffas haha, så i alla fall vårkänslan finns lite.

Skit natt

publicerat i En mammas vardag;

Vilken jäkla natt det har varit! Jack vaknade när vi gick ovh lade oss och tyckte det var lagom att vara vaken i sisådär 2 timmar. Samt att vakna ett x antal gånger efter det. Tror visserligen det beror på att hans sister tänder är på väg upp men mitt i natten gör inte det saken bättre.

Trots lite sömn känner jag mig hyfsat pigg så nu kickar vi igång dagen med sen mysfrukost.

Lugnet har lagt sig

publicerat i En mammas vardag;
Vilden här hemma har lagt sig och därmed också lugnet. Idag tog det TID att städa hans rum, det mesta av hans leksaker låg huller om buller. Men så är det här hemma, här FÅR barn vara barn och jag vara städtant efter klockan 20 =). Får hoppningsvis ska det dock snart bli lite mer organiserat bland leksakerna, för just nu blandas tågbana, duplo, klossar, böcker etc i en och samma låda vilket såklart leder till att mycket ligger på golvet då Jack såklart MÅSTE ha det som finns längst ner.

Nu ska jag sätta mig med lite jobb!! medan maten står i ugnen och M tittar såklart på HV71.

Pluggar hos mamma

publicerat i En mammas vardag;
Idag vaknade Jack klocka, hör nu och HÄPNA, kl.09.30!! Så skönt, nu fick vi alla tre ta igen förlorad sömn och orken har räckt till mycket plugg idag. Har suttit hemma hos mamma och pluggat och även fått lite tid med systrarna. Nu ska jag ta tag i det sista innan jag ska åka hem och leka med busungen.

Pluggar hos mamma

publicerat i En mammas vardag;
Idag vaknade Jack klocka, hör nu och HÄPNA, kl.09.30!! Så skönt, nu fick vi alla tre ta igen förlorad sömn och orken har räckt till mycket plugg idag. Har suttit hemma hos mamma och pluggat och även fått lite tid med systrarna. Nu ska jag ta tag i det sista innan jag ska åka hem och leka med busungen.

Trött i skallen

publicerat i En mammas vardag;
Känns i kroppen att Jack har varit krånglig med sömnen de senaste nätterna då huvudet värker och kroppen känns trött. Så snart är det jag som går och lägger mig och hoppas att få sova många timmar ostört. Hur orkade vi egentligen under den period då Jack vaknade ca 10 ggr/natt?

Hemma hos oss

publicerat i En mammas vardag;
Nu är vi åter hemma och jag har hunnit röjja undan en hel del av packning. Hur kan det bli så mycket trots att man bara är brta i 1 dygn? Hemåt fick vi köra i lugn fart då vägaran inte var de bästa och ju närmare hem vi kom desstu sämre blev de också. Men nu är vi alla fall hemma och skönt är det. Jack busar runt på sitt rum trots att han är superttrött. Får bli en tidig kväll för honom och plugg för mig ;)

Lugnt och skönt

publicerat i En mammas vardag;
Nu har båda barnen lagt sig och vi vuxna ska snart äta lite mat och dricka nåt glas vin. Barnen har busat massor och det är så roligt att se att dom har mer och mer glädje av varandra. Jack tog också en ordentlig tur på E's rum och visade hur man gör när man stökar ordentligt. Busungen min!

I Halmstad

publicerat i En mammas vardag;
Då var man på plats i Halmstad igen för att kompletera vår rapport lite grann, som tur är inte speciellt mycket men ändå. Fast vi har fin utsikt över Nissan och snön faller lätt ner, lite mysigt trots att det är arbete som väntar. Sen bär det av hem till M's syster för mys med ungarna och god mat och bra sällskap. Kanske ett glas vin i kväll skulle sitta fint.

Ha en fin dag allihopa och ta det lugnt om ni ska ut i snövädret.

Jacks utveckling - Milstolpar

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Här är en lista på vad man kan förvänta sig av barn i åldrarna 13-18 månader. När Jack var ca 4 1/2 månad gjorde jag också en sådan här lista, den kan ni titta på HÄR. Så nu då Jack imorgon blir 16 månader tyckte jag att det var dags igen och gisses vad den ungen kan mycket.



Bild; Babycenter

Jack har alltid varit tidig men att han var så här mycket trodde jag faktiskt inte. Fast vissa saker som exempelvis att dansa har han gjort sen han var ca 6 månader och att bygga torn med fyra klossar har han också gjort superlänge. Ska bli spännande och se om han fortsätter vara såhär eller om det stannar av..

Till dig - citat av 15 år och tvilling mamma

publicerat i En mammas vardag;
"Det är de allra små sakerna som får mig att rysa när jag är med dig.
Det är fantastiskt hur vackra dina händer är och hur perfekt mina händer passar i dina. Jag älskar att känna den trygghet du ger mig, låta min fingrar glida över din ena handflata för att sedan kunna lägga min hand i din hand. Att veta att du finns för mig när jag inte finns för dig gör mig hel, det får mig att känna mig älskad på ett sätt som jag alltid kommer att bära med mig i mitt hjärta. Jag undrar om jag ger dig lika mycket glädje och ömhet som du ger mig.
Att veta att jag har hittat min kärlek så här tidigt i livet gör mig rädd. Jag är rädd för att vakna en dag och inse att jag bara drömde, att du inte älskar mig på det sättet jag älskar dig. Jag kan tvivla ibland utan att du märker det. Jag kan göra dig osäker bara för att jag är osäker. Jag testar dig ibland och du klarar varje litet test. Vad är det för fel på dig? Hur kan du vara så perfekt i mina ögon och i min famn? Varje gång jag undrar varför du är med just mig kommer du alltid med ett svar innan jag hinner ställa min fråga. Ditt svar är en kyss eller bara en enkel hand på min axel. Du får mig att inse att kärlek är något alla förtjänar och att jag är en av dem. Nu när världens finaste ungar ligger mellan oss och andas kan jag inte sluta le med hela mitt hjärta. Du och jag är kärleken. Adele och Joel är gåvan vi fick för att vi älskade. Varje dag kämpar vi för att förtjäna den gåvan. Men hur förtjänar man en gåva som är större än allt annat i hela universum? Det är därför jag är lycklig med dig, för att du aldrig slutar kämpa med mig trots att du vet att det är omöjligt." citat av 15 år och tvilling mamma http://ellamarie.blogg.se/


Helt fantastiskt fint skrivet och har ni inte varit inne och läst hennes blogg så gör det!

Näsan i böckerna..

publicerat i En mammas vardag;



I brist på annat lägger jag in en vårbild från förra våren, vilken liten plutt han var. Då hade han precis lärt sig sitta själv men var ännu lite ostadig. Nu börjar jag ju längta till våren...

Vintermys

publicerat i En mammas vardag;

Måndag och en pluggvecka börjar för mig, nästa vecka är det två tentor som står på schemat och som vanligt har jag tentaångest och tror att det kommer att gå åt skogen ;). Dagen började jag i alla fall utan böckerna och jag och Jack kom precis hem från Linda & Saga. Alltid lika trevligt att umgås och låta barnen leka tillsammans.

Snart ska mannen och ungen bege sig till farfar och jag får snällt stanna hemma och plugga, konsumentbeteende står på schemat.

Trött mama

publicerat i En mammas vardag;
Idag var det ingen pigg mama som vaknade, huvudet värkte och kroppen kändes tung. Så efter vällning kröp jag ner under täcket igen och sov till 11.00!! Det hör verkligen inte till vanligheterna med en liten busunge i hemmet. Men M och Jack hade haft det bra uppe och hunnit äta frukost, leka en massa och förstöra ytterliggare en tomte. Jacks fjärde tror jag =/, han är snabb den lilla busen.

Harry Potter

publicerat i En mammas vardag;
Igår visade kanal 5 den tredje av Harry Potter filmerna och ikväll är det Harry Potter och den flammande bägaren som gäller. Jag som är en riktigt sucker för Harry Potter ( inte gör det något att skådisen är snygg heller) ska försöka titta medan Jack är vaken..hmmm hur det nu ska gå. Just nu är det " När kråkrona klappar tackten" som spelas på stereon. Får väll föreställa mig rösterna lite ;)



Ikväll visar Kanal 5 Harry Potter och den flammande bägaren kl.18.30

Årsresumé 2009 del 2

publicerat i En mammas vardag;

Juli;

Vi har semester tillsammans och åker en runda till skåne.








Vi åker till Äventyrs land i Halmstad med Jacks mormor och familj och har en underbar dag med mycket mys.


 




Vi börjar också förbereda oss inför dagis och skolstart och införskaffar Didriksson regnställ till Jack som är kanon.

Augusti;


Vi åker och en runda till Borås och hyr stuga där tillsammans med Jacks framor och man. Myser på Boårs djurpark och shoppar loss på Knalleland.

Jag och M har varit tillsammans i 5 år och firar det genom att gå ut och äta tillsammans och gå på bio.

Jack börjar inskolningen och det går bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss. Han trivs som fisken i vattnet.

September;

Jag börjar min första termin på Högskolan i Halmstad

Vi firar Jacks första födelsedag och det blir en superlyckad dag med alla nära och kära omkring oss.



Oktober;

Jag skriver mina allra första tentor och lyckas sätta VG på båda två, något som peppar en till att forstätta och kämpa.

Jack pratar mer och mer för varje dag och säger nu omkring 20 ord.

November;

Kämpar vidare i skolan och har ständigt dåligt samvete för att jag måste vara utan Jack så mycket.

Jacks hosta forstätter som han haft sen september och det blir måna sömnlösa nätter.

Även här har jag en låååång bloggpaus.

December;

Jack har två omgångar med mycket högfeber och vi känner oss alla slitna av alla sjukdomar under hösten.

Jack pratar på och är nu uppe i runt 50 ord. Han får även en tandexplosion och har nu nästan hela munnen full.

Julen firas med nära och vi har underbara lediga dagar tillsammans.



Mamma och Jack myser på Julafton 2009.

Året har varit händelserikt och Jack har växt och blivit en alldeles egen liten individ med stark personlighet. Han förgyller vår vardag och gör en så stolt varje dag. Och precis så hoppas jag det kommer vara även 2010. Det kommer bli ett kanonår!

 

Årsresumé 2009 del 1

publicerat i En mammas vardag;
Januari;

Vi hade vår första föräldraträff bara mammor och barn vilket ledde till många nya vänner och roliga stunder med barnen. Det var skönt att prata med folk som var i precis samma situation som man själv var med en fyra månaders och allt vad det innebär.

Den 17 januari döptes Jack och det var en fin vinterdag med snö på backen. Dopet var underbart och S och Jacks gudmor gjorde dopet ännu mer speciellt med fin sång och musik. Vi njöt god mat och trevligt sällskap.

Jack lyckades vända sig för första gången och självklart var jag en stolt mamma.

Vi bestämmer oss för att flytta till en större lägenhet.

Februari;

Jack drabbas av RS-virus och vi har en tuff period med medicinering och in och ut från sjukhus. Efter några veckor börjar lilleman må bra igen och vi kan sluta med medecinen. Dock hade RS:et satt sina spår något vi dock inte visste då.

Jag skriver ett inlägg om man är duktigt bara för att man tar hand om sitt barn. Något som väcker en del reaktioner.

Mars;

Det är 1 år sedan vi var på ultraljud med Jack och jag kan inte fatta att det är samma lilla människa jag håller i min famn.


Redan nu börjar jag tjata om Britax vagnen ( som vi också köpte fast först i aug, nu ska den dock säljas )

Vi säljer vår bil och köper en nyare V70, vad jag älskar denna bil. Funkar bra och superskön att köra.

April;

Vi får tillgång till vår nya lägenhet och börjar genast med renoveringen. Ca 1 vecka efter start har vi tapetserat och målat om nästan hela lägenheten och är redo att flytta in.


Jack lär sig att pussas och börjar också kunna åla sig fram på golvet.

Maj;

Jack får magsjuka för första gången i sitt liv och vi blir inlagda på barn i Halmstad.

Vi planerar inför semestern och tar en minitrip till min mormor och morfar.

Forstätter att försöka komma i ordning i nya lägenheten. ( Ännu fattas gardiner i köket )

Juni;

Jag har en lång bloggpaus.

M börjar sin pappaledighet och jag börjar sommarjobba på ett äldreboende i 4 veckor.

Midsommar firas lugnt här hemma och jag gör världens godaste tårta.


Fortsättning kommer..

Växer så det knakar

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Lillherren här i huset växer så att det knakar. Känns inte alls som så länge sedan han gick upp i stl 80 men nu flaggar byxorna och han får fina urringningar på bodysarna. Verkligen dags att investera i nytt inför dagisstarten igen den 18 januari. Fast det är ju ganska kul att handla till honom egentligen ;)

Ute i kylan

publicerat i En mammas vardag;




Dagen har spenderats påpälsade ute vid en sjö med grillning, pulka och trevligt sällskap. Det var så fint ute idag och bilden visar bara en bråkdel av hur fint det var. Jack stortrivdes med alla hundar där var och tryckte i sig två grilade korvar. Riktitgt mysigt hade vi det och jag önskar så att vi kommer kunna bo så någon dag. Så fridfullt och fint.

Att uppskatta det man har

publicerat i En mammas vardag;


I augusti i år bloggade jag om dom här mössorna , som vi också köpte till Jack. Hon som gör dom har bloggen med samma namn som mössmärket LitenFrost  , och är superduktig på att sy till de små. Den senaste tiden har det varit lite tyst på bloggen och nu bloggade hon så igen.

Hon berättar att de har upptäckt en höfledsluxation på hennes dotter alldeles för sent och nu ska den här lilla tjejen läggas in på sjukhus för att ordna det läkarna har missat. Idag är sista dagen hon kommer kunna gå på 6 månader. Jag lider så med henne och kan bara föreställa mig hur det måste kännas både för flickan men också för hennes föräldrar. Sådana misstag ska inte få lov att hända. Hur kan man missa något sådant?






Här gravid med Jack i V.32


Jag är evigt tacksam att Jack föddes frisk och att han inte fått men av sugklockan och att det tog sådan tid med krystvärkarna. Och varje dag är jag tacksam över att han är frisk och kan springa runt och vara en glad liten kille men inte allt för många bekymmer. Men man ska minnas att bara för att barnen är friska NU betyder det inte att dom alltid kommer vara det. Uppskatta varje dag ni alla mår bra och slipper några större bekymmer. 

Det är faktiskt inte hela världen med ett utspillt glas mjölk!

Nyårslöften

publicerat i En mammas vardag;
Brukar inte ge speciellt mycket för nyårslöften och tydligen är rekomendationer att man inte ska ge några, för då slipper man dåligt samvete =)

I alla fall;

♥ Bröja träna på något vis, nog för att jag är tillbaka till min normala vikt efter Jack, men lite muskler vore ju inte fel.

♥ Läsa mer böcker. I perioder läste jag massor innan men den senaste tiden har det blivit försummat och jag som egentligen älskar att krypa upp med en bra bok.

Men framför allt, NJUTA av det vi har och fortsätta vara en så bra mamma till Jack jag bara kan vara. Han är en så underbar liten kille.

2010

publicerat i En mammas vardag;
Gott Nytt År allihopa!

Så var 2010 här, redan! Årets första dag har spenderats hemma med mysbyxorna på och bara slappat hela dagen. Jack har varit lika trött som sina föräldrar vilket har varit ganska skönt för oss. Film i soffan och uppätning av godisrester och chips har vi hunnit med och nu är jag inte sugen på nåt sött alls på ett bra tag.

Hoppas ni har haft en bra första dag på året!