Deal

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon eller nåt!

Jack vaknade 05.40, vintertid! Då var man inte speciellt pigg så M gick upp och jag fick sova någon timme till, sen byttes vi av så M fick sova. Känner mig fortfarande trött och slö så det blir nog en nap om en stund då Jack ska sova. Får väl plugga ikväll istället.

Nu på förmiddagen kom vi överens om ett pris och på torsdag ska vi skriva kontraktet. Känns så fruktansvärt kul men samtidigt en aning läskigt, det är en hel del som ska göras men det ska bli KUL! Men bäst av allt är att Jack kommer kunna lek ut på ett helt annat sätt den här sommaren. Underbart!

Operation sova

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Imorse när vaknade M av att npgon satt på hans ben. Det var Jack som klättrat ur sin spjälsäng och upp i vår( hans säng står vid fotändan av vår). Så det kändes som att det var dags att flytta ut spjälsängen en bit från vår och ta bort ena sidan så han inte klättrar och ramlar och slår sig. Sagt och gjort!

Just nu pågår operation sova och jag väntade mig inte att det skulle vara några problem. En gång har han smitit upp men just nu ligger han och skriker, som tur är hör jag att det bara är "uppmärksamhetsskrik" och inte det riktigt ledsna. Vi får se hur det går. Trodde verkligen inte att en sida spjälor skulle vara sådan skillnad för honom.

Nu ska jag kika runt lite och sen krypa upp i soffan.

Besiktningen klar!

publicerat i En mammas vardag;
Nu är besiktningen gjord och allt såg bra ut. Det var lite små saker som vi bör göra inom en snar framtid och duschen nere bör inte användas eftersom det är en gammal brunn= kan bli fuktskada. Så vi bör kunna dra av lite på priset i alla fall. I övrig var allt fint så nu är det bara några namnteckningar kvar. Sen är det KLART!!

Jobbe

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag lämnat lilleman på dagis och han GICK själv en bra bit på dit vägen. Han har blivit så stor och förståndig senaste tiden, svarar på allt man frågar honom och berättar en massa saker för oss. Jag har suttit och förberett mig lite inför kvällens visning, skrivit ut orderblad, kollat igenom kollektionen och ringt runt lite. Känner mig riktigt taggad inför kvällens visning och hoppas på en kanonkväll.

Dags att hoppa in i duschen och slänga i sig lite mat innan besiktningen ska äga rum. Håll tummar och tår!

Ledig onsdag

publicerat i En mammas vardag;
Det känns som veckan precis har börjat men det är ju faktiskt redan onsdag. Idag har jag och busen sovmorgon, eller nästan i alla fall. Lilleman vaknar dagistider ändå, så nu sitter han och tittar på Rorri och jag tar en kopp te. Sen blir det en promenad innan dagis och arbete.



För ett år sedan var det ingen snö alls utan varm och skön vårsol. Lillkillen hade precis lärt sig sitta och vi NJÖT av ledigheten.

Me&I

publicerat i En mammas vardag;
Idag ska jag ha Me&I visning här hemma så just nu väntar jag på att ett gäng härliga tjejer ska dyka upp. Titta på kläder och fika är ju alltid trevligt. Idag bjuds det på kladdkaka och ananaspaj, lukatr supergott i hela lägenheten nu. Boysen har flytt till farmor för våfflor men lär väl komma hem i god tid för att trycka i sig lite annat gott med kan jag tänka mig.

Nu ska jag förbereda det sista och se så jag har koll på läget ;)

Ullared

publicerat i En mammas vardag;
Idag gick vi upp redan vid 6 jag och Jack och lyckades på något sätt göra oss klarar på en timme. Det är skickligt gjortt =). Sen bar det iväg till Ullared med mamma, så vi har haft en riktigt msyig dag. För att skona våra öron här hemma blev det en nya film till Jack, Rorri. Tyvärr är Svampbob fortfarande bäst. Och jag fick tag i krukpojkar till Jacks rum, nöjd!

Lite dåligt med bilder är här allt men ska försöka få inte lite under helgen.

Nu matlagning och sen ska jag och mannen titta på luftslottet som sprängdes. Äntligen!

Duktiga killen

publicerat i En mammas vardag;
Jack har blivit så stor så fort och kan så fruktansvärt mycket nuförtiden. Han chockar mig nästan varje dag och glimten i ögat har han mest jämt. Hyss är verkligen hans grej. För någon vecka sedan hade jag honom i famnen när jag fönade håret, han tittade stort på mig och sa: " Vad gör du?" Haha, gissa om jag blev chockad.

Han har även lärt sig rörelserna till ImseVimseSpindel och I ett hus. Dessutom kan han smådelar av dessa sånger men även björnen sover sjunger han gärna. Den sista stora saken i hans utveckling gjorde han idag när jag ordnade med hans välling. Han sa, en, två, tre, fyra. Han är förjäkla duktig min unge!

Fredag och tentadag

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen fredag och jag ska snart bege mig till tåget ner till Halmstad. Det är dags för den sista tentan för den här läsperioden, även om det inte känns som att jag kommer klarar den känns det skönt att få den gjord och kunna släppa det för ett tag i alla fall. Tentan som jag gjorde i tisdag tror jag dock att jag klarade mot alla odds =).

Nä, nu ska jag försöka få torrt håret på något vänster. Fönen är totaldöd!!

Hos läkaren

publicerat i En mammas vardag;

Idag var vi på barnmedicin och fick träffa en underbar läkare som hade gått igenom hela Jacks journal och berättade för oss precis vad som stod och vad/varför läkare gjort som dom gjort innan. Han var väldigt kritisk till den vård vi fått och när det gällde Jacks medicinering var den helt galen.

Vi har blivit rekommenderade att ge både inhalation av airomir och medicinen melipect mot hostan och andningen men fick idag veta att det var HELT fel. När man gör detta ger man dubbel bieffekt och tar alltså då bort själva lindringen och gör det hela värre. Detta har gjort att Jack fått hjärtklappning och en adrenalinkick istället för att lugna och göra hosta och anding bättre. Vi fick nu ny medicin utskriven och ungen sover gott UTAN hosta de senaste 3 timmarna.

Dock funderar jag starkt på att anmäla de som gett oss rekomenndationen om dubbelmedicinering. Hur i HEL*ETE kan man rekommendera en sådan dosering när bieffekterna höjs och ingen lindring ges?

Kämpar på

publicerat i En mammas vardag;
Ännu en dag som har innehållt feber och mediciner för vår lilla skatt. Nu har han haft feber i 1 vecka och det verkar inte ens vara på väg att vända. Idag ringde vi barnmedicin och bad om att få komma dit så en riktig barnläkare kunde lyssna och säga sin åsikt. Hon jag pratade med lät orolig när jag berättade om hur allt har varit och hon punkterade noga att om det blev det minsta lilla sämre skulle vi åka in.

Nu sover lillkillen men hostar titt som tätt. Hans feber går inte ner av ipren utan gick snarare upp 0,3 g idag med. Just nu känns det hopplöst och jag börjar bli aningen rädd för vad det är som orsakar feber/hosta och varför det inte går över. HOPPAS på en feberfri son imorn♥

Blandade känslor

publicerat i En mammas vardag;
Vilken dag det har varit. Kroppen känns mör och trött, vilket gör det fruktansvärt svårt att koncentrera sig och försöka repetera inför tentan imorgon. Har inte riktigt haft de optimala förutsättningarna så jag hoppas att något fastnat och på frågor på bara det jag kan =).

Var på vårdcentralen innan och fick en bra läkare. Hon klämde, kände, lyssnade osv. Sen att vi fick komma in ca 1 timme efter bokad tid och att hon i receptionen fick höra lite det är en annan histora ;). I alla fall var han röd i halsen men halsprovet visade inget ocg inte blodprovet heller. Så nu kör vi på och han har faktiskt varit vaken lite mer idag, men febern hänger med.

För att prata om något roligare fick vi beskedet idag och det var BRA! Jag är så lycklig. Riktigt vad det handlar om väntar jag nog ett litet tag till med men snart ska jag avslöja vad hemligheterna handlat om.

Nu ska jag ta tag i Organisation för marknadsförare så jag klarar en tenta i alla fall.

Kram

Att ha ett barn med andingssvårigheter

publicerat i En mammas vardag;
De senaste två dagarna har inte varit lätta och trots att jag innerst inne vet att det kommer bli bättre och att det kommer vända inom en ganska snar framtid är det fruktansvärt plågsamt att ha ett sjukt barn.

Natten till söndagen började Jack andas konstigt när han sov och titt som tätt kom skrällhostan som vi hört så många gånger förut. Vid 00.00 tog jag upp honom så han skulle få ventilera lungorna lite och passade på att ta en temp, 39 grader efter sex timmars sömn.

Natten gick sen hysat bra och han kunde sova gott under omständigheterna. Igår morse lät han värre i andningen och han flåsade vid utandningen. Vi tog en tur till Halmstads akut och satt och väntade i två timmar för att bli undersökta i 5 minuter. Virus som satt sig så, var vad läkaren sa.

Hemma på kvällen ville Jack inte äta alls och vi fick bara i honom ca 1 dl vatten innan läggdags. Efter en kvart i sängen lät andingen värre än någonsin och vi tog upp honom. Vi hade fått rådet att inhalera med airomir så vi körde 2 puffar på 30 min. Inget större resultat utan fortfarande flåsande anding.

Vid 21 ringde vi en ambulans som fick komma ut för att i alla fall kolla så han syresatte sig bra. Supertrevliga ambulanskillar kom och tittade, lyssnade och tog sig tid. De hörde inget på lungorna och Jack syresatte sig bra trots tung andning.

Natten sen har varit jobbig. Flera gånger under natten har vi fått ta upp honom så att lungorna får ventileras och tidigt imorse blev vi tvungna att inhalera igen. Hittills idag har han ätit 5! pepparkakor, lite yoggi och 130ml välling, det är bättre än vad det varit innan så nu hoppas vi att det är på väg att vända.

I eftermiddag har vi krävt tid hos vårdcentralen för att i alla fall ta lite prover på honom. Han verkar ha ont i halsen och ingen har lyckats titta honom i den så ett halsprov ska vi kräva, likadant en sänka. Jag bryr mig inte ett dugg om dom tycker vi är nojjiga förstagångsföräldrar, han är vårt allt och vi köper inte enbart förklaringen " Det är NOG ett virus som satt sig så".

Det kommer vara en tuff vecka innan han blir helt frisk och jag vet att det ofta brukar dröja ett bra tag innan han blir helt bra från hosta osv när han haft en infektion som påverkat hans andning. Även om jag vet och har börjat vänja mig vid tanken att det är såhär det blir när Jack är sjuk är det alltid lika jobbigt när han börjar med hosta och andningspåverkan.  Man känner sig maktlös och fruktansvärt rädd, för det kan gå så fort med så små barn.

Nu håller vi tummarna att han kryar på sig ännu mer idag, att våren är här för att stanna och att vår dröm blir sann idag. Ta hand om er!

Fortarande sjukstuga..

publicerat i En mammas vardag;
God morgon på er. Lilleman vaknade redan vid 06, så nu har vi hunnit vara vakna ett tag. Tyvärr råder det fortfarande sjukstuga här hemma, lilleman hade 38,2 när han vaknade och min hals är som ett rivjärn. Bara M som fortfarande har lyckats hålla sig frisk.



Jag sitter och tar en kopp te i hopp om att lindra halsen och Jack sitter i soffan och tittar på SvampBob fyrkant. Det får bli en lugn dag hemma och en massa plugg för min del.

Fredag

publicerat i En mammas vardag;
Så var det fredag igen och det är faktiskt bara 2 veckor kvar av mars. Hur gick det till? Lilleman har fortfarande feber och jag är fortfarande förkyld, känner mig trött i huvudet. Fast det kan bero på alldeles för lite frisk luft med.

Dagen består av att ta han om oss och för min del även att försöka läsa igen det jag ligger eftermed i min planering efter de värsta dagarna av förkylningen. Angående samtalet igår har vi tyvärr fortfarande inte fått något final beslut. Måndag senast blev vi lovade nu! Spännande är det!

Nu tillbaka till böckerna igen..

Rörigt värre

publicerat i En mammas vardag;

Gårdagen gick bra, tyvärr har vi inte fått något fullständigt beslut än. Känns som  allt tar en evighet. Men idag skulle vi i alla fall få det slutgiltiga beslutet så vi väntar spänt på telefonsamtalet. Det såg i alla fall ljust ut!

I övrigt så är jag fortfarande förkyld och som om det inte vore nog kräktes lilleman två gånger igår kväll. Stackars liten! Han har i alla fall inte kräkts mer och idag är det bara febern som besvärar honom så vi hoppas på att det försvinner lika fort som det kom.

Nu ska vi titta på Svampbob Fyrkant, Jacks absoluta favorit!

Viktig dag

publicerat i En mammas vardag;

Statusen idag är fortfarande vrålförkyld och en näsa som rinner konstant. Läsandet går dock lite bättre, kan bero på att jag bytt ämne och nu läser organisation som känns hyfsat överkomligt. Ett kapitel är redan avklarat och mitt mål är två om dagen för att hinna klart på måndag förmiddag och ha eftermiddagen på mig att göra en sista repetition.

Till något roligare så är den här dagen en väldigt viktig dag för oss som familj. Det kan bära eller brista men jag önskar så att det ska gå vägen denna gången och att allt flyter smidigt. Så håll nu alla tummar för oss kl.14.30 idag =)

Ha en bra dag!

Tillbaka eller nåt..

publicerat i En mammas vardag;
Det var ett tag sen. Man kan verkligen säga att jag tappar blogglusten ibland och denna gången berodde det mest på att man inte kan komma överens med alla och skolan har varit tuff. Men nu börjar det kännas bättre, kanske beror det även på att våren sakta men säkert börjar komma.

En vecka kvar innan första tentan och jag är superförkyld, ingen bra kombination alls. Har försökt läsa lite i redosvisningsboken i hopp om att något fastnar trots att det känns som jag har gröt i skallen. Hoppas att mycket sömn och vila hjälper och att jag mår mycket bättre imorn.

Tyvärr måste jag ge mig ut lite då jag ska till barnmorskan och sen måste jag ju såklart hämta hem busungen min. Får bli en lugn eftermiddag med film och mys för vår del.

Ha en bra dag pch njut av solen..