Tänder kanske?!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Dom senaste nätterna har Jack verkligen sovit urdåligt, vaknat så fort han tappat nappen ocj varit allmänt orolig. Ibland duger det inte med nappen utan han vill tugga på ens finger och om han är ledsen ibland hjälper det om man stryker med fingret på tandköttet. Så jag misstänker starkt att det kan vara tänder på G, fast det kan ju dröja ett bra tag till innan dom kommer upp. Lillgrabben blir ju så stor så fort!

Nya kläder

publicerat i Barnkläder;



Igår var vi i Halmstad och shoppade lite (läs mycket). Jack fick bland annat pyjamasen till vänster från Lindex, supersöt med fåglar på (syns inte så bra på bilden men ändå) och bodysuiten med dalahästar på från Småfolk.

Jag har totalt kärat ner mig i deras kläder, så underbart häftiga och snygga! ( Nu finns dom dessutom att köpa i en butik hyfsat nära oss ♥

Bilder: Lindex och luckylittleme
Kollage: Eget

Näst sista dagen på 2008

publicerat i En mammas vardag;

Så var det den 30 december och näst sista dagen på 2008 är kommen. Känns helt otroligt att det redan har gått ett helt år, var tog tiden vägen?! Idag sov tog vi sovmorgon och åt sedan en mysig frukost ihop alla tre. Sen har vi varit iväg på ett litet minikalas hos mamma& hennes man för att fira hans födelsedag. Var trevligt och jag fick lite tid med systrarna innan jag och mammma förstörde allas hörsel när vi sjöng Sing Star!

Nu ikväll blir det mat och sedan lite packning inför morgondagens färd till Halmstad.

Laga barnmat

publicerat i En mammas vardag;
Nu när Jack har börjat med smakportioner av katrinplommon så är det snart dags för även andra smakisar. Jag har som plan att laga så mycket som möjligt själv, dels för att det är billigare men också för att det känns bättre av någon anledning. Så nu har jag surfat runt och hittat en massa bra tips på pureer som ska göras inom en snar framtid. Så fort vi får hem vår mixer som vi beställt.

Nice sunday!

publicerat i En mammas vardag;
Åhh, idag har varit en rikigt mysig söndag. Vi sov länge allihopa efter en inte så rolig natt men vad gör det när man får ett solstrålsleende från lillen när han vaknar?! Sen åt vi frukost och Jack fick smaka ytterliggare lite katrinplommonpure ( inte så populärt idag) innan vi fick ett kort besök av Jacks mormor. Mys!

På eftermiddagen tog vi en lång promenad, kunde gått mycket längre om det inte vart för att Jack skulle ha mat. Sen har vi bara myst i soffan och tagit det lugnt. Nu ligger lillkillen och sover en stund i vagnen och jag och M har det trevligt i köket.

Denna dag har varit precis som en soft söndag ska vara, lugn och skön med en massa mys. Min lilla familj

I min strumpa

publicerat i En mammas vardag;


Tänkte visa upp lite vad som fanns i mina klappar på julafton.

Stelton brödkorg
Jesper Juuls "Nu ska vi äta"
Vågtång från OBH Nordica

Blev en hel del annat också, en hel del presentkort som kommer så väl till pass.

Bilder: adlibris , OBHnordica , rum21

Mat är smaskens eller?!

publicerat i Jack äter;



Idag har Jack fått smaka sin allra första smakportion och det var LYCKAT.

Han fick prova på katrinplommon och först var han lite skeptisk men sen högg han efter skeden. Han fick ju bara en tesked men det åkte ju ut och in ett x antal gånger innan han fått i sig nästan allt. Duktiga lilla killen!

Bild: netxra.se

Ny kategori!

publicerat i Jack äter;
Nu har jag ordnat en ny kategori; "Jack äter". Där kommer alla inlägg om vilka smakprotioner vi provar osv finnas.

Hos svärmor

publicerat i En mammas vardag;
Nu sitter jag hemma hos min svärmor men vi ska snart packa in oss i bilen och bege oss hemåt. Hon bor bara ca 1,5 mil ifrån oss men vi valde att sova över här från igår till idag så vi slapp köra hem i mörkret. Dessutom fick kusinerna och allihopa lite mer tid med varandra, trevligt!

Igår bjöds det på god mat och spel, När och fjärran, kan ju säga att man kände sig hysat korkad men vad gör det när vi alla istort sett var lika kassa?! Idag har vi varit ute på lång promenad nästan allihopa och det va superskönt väder att gå i. Sen in i värmen och en kopp te på det. Perfekt!

Jack håller låda ute i köket med farmor och pappa, så jag får väl också gå ut där och se vad som är så roligt.

Jacks julklappar

publicerat i Barnsaker;


Här ser ni en bråkdel av Jacks julklappar.

♥ Brio lära-gå-vagn
♥ Läro-hund
♥ Gung MC ( handgjord)
♥ Mjuka byggklossar
♥ Brio plocklåda
♥ Fisher Price snigel

Annan dagen

publicerat i En mammas vardag;
Nu har vi äntligen landat hemma hos oss själva igen efter allt julfirande, vilan är dock kort fort imorn bär det av till svärmor för att att umgås och äta gott. Idag har vi varit iväg hos svärfar för att äta ännu mera julmat och bara umgås, var riktigt trevligt och Jack var som vanligt höjdpunkten.

Sen vi kom hem har vi bara kikat på alla julklapparna vi fick igår och njutit av hur fruktansvärt generösa våra familjer och vänner är. Tack så jättemycket! Dock har Jack fortfarande julklappar kvar som han inte har fått ännu, från sin kusin och sin ena faster. Dom får vi imorn, spännande att se vad dom har hittat på.

Hoppas att ni haft en underbar jul, för det har vi♥

Dan före dan...

publicerat i En mammas vardag;
Bara en dag kvar till julafton och julstämningen har infunnit sig. Igår kväll när vi kom hem från mamma slog vi in julklappar men har fortfarande en hel del kvar att slå in. Slog in den allra första julklappen till Jack igår och fick skriva "God Jul Jack önskar mamma och pappa.", vilken känsla. Tänk för ett år sedan gick jag runt och bara njöt av vår hemlighet att det fanns en liten bebis i min mage och nu ett år senare ligger han sött och sover i sin vagn. Min lilla kille!


Idag ska vi bara vara hemma och mysa, M gör janssons och jag sätter lite band på paket. Senare kommer Jacks farfar för att hämta&lämna julklappar och ikväll kör vi på uppesittarkväll bara familjen framför tv:n . Imorn ska vi iväg till svärmor på förmiddagen och eftermiddagen och kvällen blir hemma hos mamma.

Så mysigt det ska bli, Jacks allra första jul.♥

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Måndag igen

publicerat i En mammas vardag;
Så var det måndag igen och idag har vi lite inplanerat. Snart ska vi allihopa gå på en skön promenad i det fina vädret och njuta av solen, ska även passa på att posta lite paket. Ikväll ska iväg upp till min mamma och mysa och hjälpa dom att pynta granen. Måste ju få pynta någon gran när vi själv inte har någon i år.

Men nu ska jag ta på mig varmt så jag slipper frysa och så att jag inte blir mer hes ( kan knappt prata). Ha en fin måndag!

Finbesök och julpynting

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi haft finbesök av Jacks gammelmormor och gammelmorfar som kom upp från skåne för att lämna julklappar och hälsa på såklart. Jack var charmig som vanligt och pratade och log en hel del mot dom trots att han bara träffat dom 2 gånger innan. Vi fikade och åt lunch och hade det väldigt trevligt, mysigt! Dessutom var dom snälla nog att ha med sig en förtidig julklapp, en jättefin stor julgranskula i glas med ljusdioder i. Blev jättefin i lillemans rum.

Nu på kvällen har vi varmt glögg och tagit fram allt julpyntet och gjort det riktigt julmysigt här hemma. Nu fattas det bara att det doftar pepparkakor och slå in julklapparna så är julstämningen på topp. Nu ska jag återgå till att mysa med min familj.


Operation sova igår gick bra, tog ca 40 min så det minskar ju i alla fall. Får se hur det går ikväll!

Kungen vid bordet!

publicerat i Shopping;


Vi var och handlade en del idag och bland annat köpte vi en matstol till Jack. Lilla killen ska ju snart börja med smakprotioner, tänk vad tiden går fort!

Vi stod och valde mellan en STOKKE eller en Brio men valde tillslut STOKKE's för den kändes mer rejäl än vad Brios gjorde. Dessutom är den helt i trä och man har 7 års! garanti på träet. Kanon!

Stolen går att ha nu när han är bebis och sen ända tills att han är lång&stor nog att sitta på en vanlig stol utan att behlva sitta på knä vilket kändes viktigt för oss. Tur som vi har hade dom ett erbjudande just nu så allt som allt kostade stolen 1900kr. Visserligen mycket ändå men mycket billigare än vad det skulle blivit utan erbjudandet. Kanonnöjda är vi i alla fall än så länge!

Familjedag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har varit en riktigt familjedag trots att vi var iväg och fixade en del ärenden och måsten på förmiddagen. När vi sedan kom hem från handlingen så var vi alla ganska trötta så hela familjen kröp ner i stora sängen och bara mös, självklart somnade vi alla. Är så skönt med sådan lördagar då man bara kan göra precis vad man känner för och framförall när hela familjen är samlad.

Ikväll blir det fortsättning på operation somna själv, kan ju meddela att gårdagens försök slutade med vaken bebis, mamma och pappa busandes i sängen. Men vad gör det när man hade försökt i över 1 timme. Han är ju bara liten en gång, lillfisen.

Ha en mysig lördagskväll♥

Operation somna själv!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Nu har vi påbörjat att lära Jack att somna själv inne i våra sängar. Vi kände att det var dags att få in läggrutiner på honom nu då han vägrat att somna utan att vi gick och lade oss med honom. Om vi inte gick och lade oss när han var trött slutade det med att han somnade i vår famn i soffan vilket inte kändes speciellt bra.

Vi är nu inne på vår andra kväll med detta och jag måste säga att första försöket gick över förväntan. Jag bytade blöjan och satte på honom pyjamas och gick sedan in i sängen för att ge han det sista målet. Sen bäddade jag ner honom och sa god natt. Efter det gick jag ut ur rummet och lämnade dörren lite på glänt. Självklart låg han och jollrade så var 5:e minut gick jag in och gav han nappen utan att säga någonting och efter 50 min sov han som klubbad. Utan gnäll och utan skrik. Skönt!

Hoppas att kvällens läggning går lika bra. I let you know!

Lovely friday!

publicerat i En mammas vardag;
Underbara fredag, som i detta fall betyder slut på M's sjukskrivning och hallo pappaledighet. Det är även den sista fredagen innan julafton och som ett barn längtar jag dit. Inte så mycket för min egen skull utan mer för Jacks skull, även om det är jag som mest kommer uppskatta hans julklappar nu. Ska bli så spännande att se vad han får.

Denna underbara fredag har spenderats hos tandläkaren ( mindre kul dock inte dyrt) och sen har vi varit på besök hos den underbara människan Helene. Vi fikade med pepparkakor och saft och pratade en massa strunt. Saknar dig vännen! Sådana vänner får man leta länge efter, och det är precis därför hon kommer att bli Jacks gudmor.

Nu ska vår lilla familj äta kycklingsallas och sen krypa upp i soffan framför någon bra film. Ha en härlig fredagskväll♥

Välkommen till min nya blogg!

publicerat i En mammas vardag;

Det är numera här ni kan läsa om min vardag med min sambo och vår son men även om shopping, barnsaker och andra saker jag tycker om och intressar mig för. Min gamla blogg kommer ligga kvar ett bra tag för er som vill gå tillbaka och läsa vad som hände innan jag fick Jack och om den första tiden hemma med honom. Men där kommer inte att publiceras några nya inlägg utan dom kommer som sagt att finnas här.

Välkomna både nya och gamla läsare till min nya blogg♥