Lördag eftermiddag!

publicerat i En mammas vardag;
Nu har vi varit och handlat lite, blev två nya bodys och en ny scarf till Jack och sen lite mat med. Jacks farmor& G har precis varit här och fikat och dom tog med nybakta bullar. Riktigt gott! Nu passar jag på att ta det lite lugnt medan lilleman och hans pappa har krypit ner i sängen för en eftermiddags nap.

Ikväll blir det god mat och bänkning i soffan. Trevlig lördag på er!

Svaren på frågorna

publicerat i En mammas vardag;
Vad är ditt drömyrke?

Mitt drömyrke? Hmm, oj så svårt. Det skulle nog vara att få jobba med inredning eller kanske att starta en egen liten butik med unika och underbara träleksaker. Det skulle inte vara helt fel.  Men oj, så svårt =)


Vart bor ni? :)

Var vi bor vill jag inte avslöja allt för mycket eftersom att jag ändå vill skydda våra identiteter lite. Men så mycket som att vi bor i Småland kan jag avslöja ;)


Har en fråga: i och med att du inte jobbat mellan studenten och att jack föddes, hur mycket pengar får man per månad då? det är ju 1050 i barnbidrag, men mer då? från försäkringskassan o så, hur får man det att gå ihop liksoM?

Jag vill börja med att säga att vi inte går på några som helst bidrag, hade vi inte haft de förutsättningarna att vi skulle klara oss utan bidrag hade vi aldrig skaffat barn. I alla fall så eftersom att jag inte har jobbat får jag "lägsta nivå" i föräldrapenning vilket innebär 180 kr/dag. Sen väljer jag själv hur många dagar i veckan jag vill ta och på så sätt hur mycket pengar jag vill ha i månaden. Så vi har alltså min föräldrapeng, barnbidrag och sen har vi M's lön och på det klarar vi oss utmärkt.



Hur reagerade dina kompisar och lärare osv när de fick reda på att du var gravid?

Jag fick faktiskt enbart positiva reaktioner. I alla fall så är det ingen som har sagt något negativt rakt till mig och de närmaste var bara glada för vår skull. Min lots ( klassföreståndare) var otroligt bra och stöttade mig fullt ut och alla lärare var förstående då jag fick foglossningar och inte kunde vara så mycket i skolan. Så, så vitt jag vet har det bara varit positiva reaktioner =)


hade ni några andra namn är jack uppe ? Och hae ni något tänkt om de blev en tjej?

Visst fanns det andra namn men i slutet var faktiskt Jack det enda som kändes 100%. Fast jag även gillade William ganska mycket. Flicknamn var det lite lättare med och där hade vi bland annat Izabel, Tindra och Engla på förslag. Även ett annat namn men det sparar jag som hemlis till nästa bebbe kommer och kanske är en flicka ;)


Hoppas ni är nöjda med svaren och är det något mer ni undrar så är det bara att fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan.♥

Fredag!!

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen fredag och helgen är nära! Idag ska vi promenixa upp till min mamma och vara där ett tag och sen i eftermiddag tar vi det lugnt hemma och bara myser. Ikväll ska M iväg så när Jack somnat tänkte jag fixa lite med bloggen och småkika på Let's Dance..kan ju hända att lite glass också slinker ner i magen ;). Men det är jag ju värd!

Nu börjar lilleman bli gnällig så det är bäst jag tar på honom och sätter han i vagnen och går upp till mamma. Han älskar ju att åka vagnen. Ha en bra fredag!

Jacks nya rum

publicerat i Barnsaker;



Ungefär såhät hade jag lite funderingar på att det skulle se ut i Jacks nya rum. Tyvärr är det något på varje vägg, såsom fönster, val eller dörr som stör lite men tycker ändå att det blev ganska bra. Bokhyllan ska jag lägga ner och framför stolen ska det upp en hylla och en spegel.Ända problemet är var f*n jag ska ställa det här:



Någon som har någon genialisk ide så bara säg.

Hemma från röntgen!

publicerat i En mammas vardag;
Nu är jag äntligen hemma ifrån röntgen och en dag med en del shopping. Röntgen gick kanonbra och man såg inga stenar, så dom har väl kommit ut utan att jag märkt det ?! Skönt i alla fall! Sen blev det sta'n med lite reashopping, gjorde ett riktigt kap till Jack och självklart skämde mormor bort sitt barnbarn lite med. Vart även en sväng in på villervalla och OJ vad mycket FINT dom hade..ska lura dit M snart tror jag. Storshopping till Jack! Visar sen vad vi fyndade men nu ska plutten få lite mat och jag ska slänga i mig lite god mat =)

Torsdagen med MAT!

publicerat i En mammas vardag;
Go'morron!

Nu är jag uppe och har duschat och lilleman får mat av sin pappa just nu. Jag ska börja sminka mig och klä på mig, klä lillkillen och packa ut i bilen på 1 timme. Så snart måste jag sätta fart. Känns så skönt att fastan snart är över, framförallt eftersom att jag idag inte får äta någonting förrän efter röntgen. Åhhh!! Mat!!

Men nu måste jag skynda. Ska va hos mamma om max 1 timme ju. Hon ska följa med och passa Jack och sedan blir det nog ett besök på villervalla, H&M, Willys och Mc donalds för småsystrarna som också följer med. Hela tjocka familjen♥

Min sista måltid

publicerat i En mammas vardag;
Snart ska jag sätta mig och äta 2 rostemackor och lite flingor med lättmjölk. Min sista måltid de närmaste ca 16 timmarna. Usch, fy vad jag kommer må dåligt imorn. Men men får väl tröstshoppa lite efter åt ;)

NattiNatt på er! Och glöm inte, imorn är sista dagen att ställa FRÅGOR!

Humörsvängningar!!

publicerat i En mammas vardag;
Ja, humöret är ju inte riktigt på topp. Nu börjar det bli riktigt jobbigt att bara leva på lite rostebröd och vatten, framförallt när kylen är full av mat och sambon sitter och äter stekt ägg, bacon och annat gott. Jag är inte A V U N D S J U K!!!!!!

Usch, det känns nästan som när jag var gravid alltså med humörsvängningarna inte hungern. För som jag åt när jag väntade Jack. Men humöret... Ska bli så fruktansvärt gott med MAT imorn. Gissa om jag ska äta!!

Jack käkar majskrokar

publicerat i Jack äter;


Idag fick Jack prova på majskrokar när vi var och fikade hos vänner. Han greppade en krok snabbt och började suga på den men jag vet faktsikt inte om han gillade det egentligen. Han åt ett tag men sen började han spotta ut...hmm, kanske blev småbitar som han inte gillade?! Köpa hem ska jag i alla fall göra.

Godmorgon onsdag!

publicerat i En mammas vardag;

Godmorgon på er!

Nu har vi vaknat här hemma efter en natt med god sömn, behövde bara ge Jack nappen 2 gånger inatt så det har varit en rikigt bra natt för mig och Jack. Dock inte för M som har hostat och snörvlat hela natten och knappt fått någon sömn alls, så idag ligger han hemma med feber, stackarn. Nu ska jag bada lillkillen och sen ska vi åka och fika hos vänner så bebbarna får busa lite ;)

Ha en bra dag!

Pga matbrist forstätter vi frågorna!

publicerat i En mammas vardag;
På grund av att jag inte kan äta så mycket nu och då blir väldigt trött så tänkte jag vänta med att svara på frågorna ni ställde till på torsdag eftermiddag då jag har fått i mig mat igen. Så tills dess...Fortsätt att ställa frågor HÄR.

Vårnytt till bebisen!

publicerat i Barnkläder;

Var ju och införskaffade lite nytt till Jack i söndags och bland annat fick dessa bodysar från Kappahl följa med hem. Kappahl har faktiskt enligt mig den bästa kvaliten av barnklädeskedjorna.


Jag svälter!!

publicerat i En mammas vardag;

Eftersom att jag ska röntga njurarna på torsdag har jag fått stränga matregler. Dessa resulterar i att jag håller på att svälta..

Jag får endast äta:

♣Klar soppa
♣Klar buljong
♣Saftsoppa
 
Och måttliga portioner av:

♣Kokt ris
♣Kokt kött ( fisk, kött, kyckling)
♣Vitt bröd
♣Mager ost
♣Cornflakes med lättmjölk
♣Veteskorpor.

Detta blir man inte speciellt mätt av kan jag meddela. Hittills idag har jag endast ätit 4 rostemackor och druckit vatten. Jag är  U T S V U L T E N!! Hur ska detta gå... Hela 1 1/2 dag kvar i denna tortyr.

Morgonstund har guld...

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon!

Nu är vi uppe och so far har jag hunnit ge Jack mat, nu blöja och mat. Nu är det bara jag själv som ska bli klar, sen ska vi rusa bort till min mamma och ta ett blodprov på mig som dom behövde till röntgen. Ska berätta mer om det sen. Men nu måste jag skynda mig så att proverna hinner komma iväg idag.

Ha en trevlig dag!

"Jag kopplar dig!"

publicerat i En mammas vardag;

I höstas, ca 7 veckor efter att Jack föddes, fick jag njurstensanfall. Detta var helt klart det mest smärtsamma jag någonsin upplevt och det var fruktansvärt att inte kunna ta hand om sin bebis. Hur som helst gick det bra och jag skulle få en återbesökstid. Gissa vad! Den kom aldrig! Så torsdags ringde jag upp sjukhuset och det blev såhär:

6 gånger blev jag kopplad
2 gånger hamnade jag hos växeln
Samtalet varade i ca 20 min.
Samtalet avslutas med: "Jag får kolla upp detta. Jag ringder dig!"

Ibland är sjukvården bra underbar!



Nu har jag dock fått hem information och tid. Första lappen står det: Ta detta blodprov 1-2 veckor innan röntgen. På andra lappen står det: Du har tid tors 29/1 . Jaaa, det låter ju väldigt lätt ordnat att ta ett blodprov 1-2 veckor innan. I N T E!

Ibland blir jag bara så irriterad på detta sjukhus!

Tidig måndagsmorgon

publicerat i En mammas vardag;
Idag tyckte Jack att vi skulle gå upp tidigt, så kl.06.45 började han ligga och små prata i sängen för att få min uppmärksamhet, sötisen! Fast efter mat och blöja lyckades vi ju faktiskt somna om ett tag men nu så är vi uppe och vakna. Just nu ligger lilleman och vänder på sig och jag ska packa väskan. För idag är det babysim som gäller. Mys!

Spegel, spegel...

publicerat i Barnsaker;



Den här söta nyckelpigan fick följa med hem från Ikea idag. Jättegod att tugga på tyckte Jack när han fick den och dessutom var det en liten kille i spegeln.

Jag kollade även in bordet, stolarna och hyllan jag bloggat om innan och det kan nog bli riktigt bra faktiskt. Framförallt hyllan expedit som jag har planer på att lägga ner. Finfint!

En mammablogg

publicerat i En mammas vardag;
Har precis suttit och läst en massa inlägg på den här bloggen och tårarna går inte att hålla tillbaka då man läser hennes förlossningsberättelse. Ibland är världen bra grym och orättvis! Jag är så lyckligt lottad att jag har en frisk liten son som ligger i sin säng och sover sött. Och jag är oerhört tacksam för varje dag vi har tillsammans.

Tänk på det varje dag, var tacksamma för det ni har♥

En lång söndag

publicerat i En mammas vardag;
Nu är jag äntligen hemma igen efter en lång dag med utflykt till Ikea med mamma och syster. Det har varit riktigt mysigt och man blir ju verkligen inredningssugen när man ser allt fint. Så jag hittade lite inspiration till nya lägenheten och får jag bara som jag vill kommer det att bli riktigt kanon. Nu ska jag bara övertala hyresvärden att vi ska få tapetsera/måla om i alla rum utom köket. Visst är det fräscht men jag vill ju ha det som jag vill ha det!


Gårdagens kväll blev riktigt trevlig och jag kände mig faktiskt lugnare än vad jag trodde att jag skulle. Trevligt folk, musik och god mat. ( Framförallt brieosten som jag åt mängder av). Vi åkte hem vid 00.30 och när vi kom hem låg Jack sött och sov i sin säng och hade varit jättesnäll hela tiden. Så första gången med barnvakt gick bra både för han och för oss. Skönt!

Men nu ska jag umgås med min familj och snart ska bebben få lite gröt. Ha en trevlig söndagskväll!

Lördag & första barnvakten

publicerat i En mammas vardag;
Nu har vi myst och ätit en god frukost. Funderar på om jag ska göra lite barnmat, potatis och sen potatis-och palsternacka men jag vet inte riktigt om jag orkar idag. I alla fall så ska vi ha barnvakt till Jack för första gången idag och det känns lite sådär lagom nervöst. Det är Jacks mormor som ska honom och det är inte det att jag inte tror att han kommer ha det bra utan det är mer känslan av att vara utan honom. Tänk om han behöver sin mamma♥

Men det kommer säkert gå jättebra och dom ska ju vara här hemma där han känner igen sig och så. Så han ligger förhoppningsvis och sover sött när vi kommer hem ikväll/inatt någongång. Vi ska på firmafest med M's jobb och det ska jul bli jättetrevligt. Skönt att få klä upp sig och göra sig lite fin ;)

Men nu ska jag nog faktiskt  ta tag i barnmaten..det är ju roligt!

Han är bäst!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack rullade precis runt från mage till rygg för första gången. Attans vilken duktigt son jag har =).

Dessutom när han låg på mage gick han nästan upp i krypställning...ska han redan lära sig det med? Känns väldigt tidigt. Vi får väl se. Duktig är han i vilket fall som helst!

Stl 36!

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen! Jag är nu nere i samma storlek som jag hade innan jag blev gravid och det känns så jäkla skönt att vara tillbaka i sin normala kropp även om den såklart inte är exakt som den var innan graviditeten. För det är ju en omöjlighet! Nu ska bara magen bli fast med... Ni anar inte hur skönt det känns att vara tillbaka i stl. 36 efter en graviditet. ( Alla som nångång varit gravida och kommit tillbaka i formen vet vad jag menar)

H A P P Y!

Happy fredag!

publicerat i En mammas vardag;

Äntligen fredag! Äntligen helg! Idag har vi tagit en soft morgon, låg länge och mös i sängen innan vi gick upp och fixade lite. Vid lunch ska vi iväg och luncha med Jacks mormor och i eftermiddag hoppas jag på finbesök av Jacks gudmor. Jag ska även försöka hinna med att baka muffins tänkte jag. Nu har dom fina bakformarna med hjärtan legat lite för länge tycker jag. Dags att ta tag i!


Nu blir det duschen och sen gröt för Jacks del. Förresten det är snö ute och snöar fortfarande lite lätt. Vackert och mysigt så det heter duga.

Milstolpar i utvecklingen!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Barnets ålderFärdigheter
(de flesta barn kan)
Under utveckling
(hälften av alla barn kan)
Avancerat
(några få barn kan)
En månad

· Lyfter huvudet

· Reagerar på ljud

Stirrar på ansikten

· Följer objekt

· Säger oooh och aaah

• Kan se svartvita mönster

· Ler

· Skrattar

Håller huvudet i 45 graders vinkel
Två månader

· Gör ljud - gurglar och jollrar

· Följer objekt

Håller upp huvudet korta stunder

· Ler, skrattar

· Håller huvudet i 45 graders vinkel

• Rörelser har blivit smidigare

· Håller huvudet stadigt

· Bär vikten på benen

• Kan lyfta huvud och axlar (mini-armhävning)
Tre månader

· Skrattar

· Håller huvudet stadigt

Känner igen ditt ansikte och din lukt

· Piper, gurglar, jollrar

· Känner igen din röst

• Gör mini-armhävningar

· Vänder sig mot höga ljud

· Kan föra ihop händerna och kanske slår mot leksaker

• Kan rulla runt
Fyra månader

· Håller huvudet stadigt

· Kan bära sin vikt på benen

• Jollrar till svar när du pratar

· Kan greppa en leksak

· Sträcker sig mot objekt

• Kan rulla runt

· Imiterar tal - baba, dada

· Eventuellt första tandsprickningen

Fem månader

· Kan se skillnad på klara färger

· Kan rulla runt

• Roar sig med att leka med sina händer och fötter

· Vänder sig mot nya ljud

· Känner igen sitt namn

· Sitter kanske utan stöd helt kort

· Stoppar saker i munnen

Rädsla för främlingar kan börja
Sex månader

· Vänder sig mot ljud och röster

· Imiterar ljud, blåser bubblor

• Rullar åt båda håll

· Sträcker sig efter saker och stoppar i munnen

· Sitter utan stöd

· Kastar sig framåt eller börjar krypa

· Pladdrar eller kombinerar stavelser

Drar saker till sig


Så här ska man ju egentligen inte göra för alla barn är ju olika och utvecklas olika men det är ändå så kul att se vad lilleman kan och var han ligger någonstans. Man är ju en stolt mamma! Som ni ser kan Jack redan en hel del saker som är avancerat för 5-6 månaders bebisar och han är ju bara lite mer än 4 1/2. Duktiga killen! ( Ja, som mamma har man all rätt i världen att skryta oförskämt mycket om ens barn)

God morgon!

publicerat i En mammas vardag;
Nu är vi uppe och igång. Jag är klädd och har käkat så nu är det bara påklädning av Jack kvar, sen är vi redo. Vid 09.15 ska vi börja bege oss upp mot kyrkans barntimme, ska bli mysigt att fika och se hur alla bebbarna har växt under juluppehållet. Sen blir det en soft efetrmiddag hemma hos mamma och hjälpa henne inreda min minsta systers rum. Jag äskar att få inreda!

Kvällen kommer spenderas på Tupperware party, så det blir trevligt. Ha en fin dag allesammans!

Potatis-och morotspuré

publicerat i Jack äter;
Idag introducerar vi en ny smak för Jack. Det blir potatis-och morotspuré kryddat med svartpeppar. Han fick smaka en liten sked precis när jag hade gjort den och det verkade gå hem. Nu ikväll ska han få en liten smakprotion så får vi se om det duger när det är lite mer. Är så roligt att göra barnmat åt honom och att se hans reaktion på nya smaker♥

Snälla mormor..

publicerat i En mammas vardag;

I eftermiddags knackade det på vår dörr och utanför stod Jacks mormor med en kasse från Lindex. Den innehöll såklart byxorna och pyjamasen som jag bloggade om tidigare, dessutom fanns det en jättesöt body med också. Tack, Tack!

Ibland hinner man inte mer än nämna något innan någon av familjen står med det vid dörren. Ungen blir bortskämd men vad gör det? Vem skulle man annars skämma bort?

Duktiga idag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi varit riktigt duktiga. Vi har städat här hemma idag så nu är det fint om någon skulle villa komma på visning av lägenheten. Satte näligen upp lappar i fönsrena igår så förhoppningsvis nappar någon snart så vi kan flytta tidigare. Snart ska vi ta lite fika och njuta av vårt städade hem. Sen blir det nog en promenad i solen ( om vi hinner innan den går ner). Mys!

Förstoringar!

publicerat i En mammas vardag;
Kom precis på att jag hade fått ett mail från extarfilm förra veckan om att det just nu är kampanj på förstoringar, ta 2 betala för 1. Och då slog det mig underbart snyggt det skulle bli i vårt nya kök med två förstoringar på Jack i svarvitt. Tänk vad fint med stora bilder på när han får sin första smakportion. Åhh, jag vill ha!

Man blir inte ren när man badar!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Måste bara berätta vad Jack gjorde under dopet. Prästen håller sitt doptal och i detta säger han bland annat:

" När man badar blir man förhoppningsvis ren"

Detta höll dock inte Jack riktigt med om. För högt och tydligt utbrister han: "Näääeee"

Det var klokrent!

Spendera lite barnbidrag?!

publicerat i Barnkläder;


Dom här snyggingarna skulle gärna lite av barnbidraget få gå till. Jack börjar ju faktiskt bli i behov av nya kläder ( försöker övertala mig själv)

Bilder: Lindex
Kollage: Eget

Vi myser

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi en vi myser och busar dag, jag och Jack. Vi låg lääänge i sängen och mös och sov även en liten stund till efter frukostvällingen. Sen åt vi frukost tillsammans och låg och kelade i soffan. Mys! Har även hunnit med en liten promenad men blev så blöt om fötterna så det blev inte lång runda. Jack sov som en liten gris tills vi kom in och sen åt han massor av potatis med vitlök. Duktiga killen!

Efetrmiddagen går i samma anda som förmiddagen. Mys och lek!

Vi flyttar!

publicerat i En mammas vardag;
Ja, vi ska flytta! Visserligen inte speciellt långt men åhh vad skönt det ska bli. Det är större, luftigare och känns obeskrivligt mycket bättre än där vi bor nu. Så senast den 1 april bär flyttlasset av.

Längtan är stor!

Dopet!

publicerat i En mammas vardag;
I lördags var det ju så dags för Jacks dop. Vi åkte ner till kyrkan och sockenstugan redan vid 12.00 så att vi skulle hinna fixa med det sista innan allt folk skulle komma. Vid 12.30 kom H&S och deras pappa för att kolla ljudet osv i kyrkan, så jag földe med dom dit och lyssnade igenom hela låten och redan då var jag påväg att börja gråta. =)

Lite innan två samlades vi alla i kyrkan och fixade med Jacks dopklänning osv och sen vart det dags. Det var så underbart fint och mysigt, jag är verkligen kanonnöjd. S sjöng otroligt fint och från många såg jag att det rann en tår. Jag fick tvinga mig att tänka på något annat för att inte stå där och lipa ;).

Efteråt bjöd vi på kallskuret i sockenstugan som svärmor ordnat och sen var det presentöppning. Ohh, så mycket presenter det var sen! Jack fick bland annat en jättesöt Bukowski nalle, halsband, pengar, barbapappa tallrikssett, Cult Design sparbössa och en massa annat.



Sen var det dags för tårta som min mamma hade gjort. En trevåningstårta med chokladmousse fyllning. Supergott! Och otroligt fin! Allt var verkligen så fint under hela dopet och jag tycker att det blev en perfekt dopdag som vi alltid kommer minnas. Bara det bästa att ju bra nog åt min son!

Tack alla som närvarade och delade denna dag med oss och Jack!

Här kan ni lyssna på låten som S sjöng och H spelade( vän var utbytt till barn);

Måndag igen

publicerat i En mammas vardag;
Nu är allt stök över och vi kan gå tillbaka till vardagen på riktigt, utan en massa fixande och ordnande. Skönt! Idag skulle vi egentligen åkt på babysim men jag tyckte det blve lite väl mycket nya intryck för Jack under en kort tid så vi stannade hemma och har haft en riktigt soft morgon och förmiddag.

Efter lunch ska vi ta en promenad till en vän för lite fika och sen blir det snällt till att promenra till affären och handla för vår bil bestämde sig för att inte starta idag. Batteriet! Lagom kul sådär i januarimånad ;/. Nu ska jag snart hoppa in i duschen så vi hinner i tid till fikan, hatar att vara sen och behöva stressa.

Ha en fin dag!

Dagen efter!

publicerat i En mammas vardag;
Inte dagen efter fylla men känns lite så ändå i huvudet, nä det är dagen efter dopet. Allt gick verkligen kanonbra och jag är supernöjd med precis allt. Tänkte skriva lite och berätta mer sen men just nu orkar jag inte formulera och hålla på ;).

Idag har vi bara myst och tittat på alla fina presenter som Jack fick. Blir helt rörd och lycklig när man ser hur mycket ens omgivning bryr sig och lägger ner tid på att hitta fina presenter ( och självklart på att närvara med). Tack så jättemycket♥

Hos mamma

publicerat i En mammas vardag;
Nu är vi hemma hos mamma/mormorför en mysig dag tilsammans. Mamma och syster ska måla om i hennes rum och jag och jag ska bara vara söta och titta på. I eftermiddag ska hela familjen, jag, M och Jack alltså åka och handla det sista till dopet. Det viktigaste enligt syster min "kakajoner" alltså makaroner till henne ;).

Nu ska vi fortsätta att umgås och ha det trevligt. Ha en fin dag!

Tankar om barnbord

publicerat i Inredning;


Känner mig en aning splittrad i detta. Jack har ju allt annat ( spjälsäng, skötbord, leksakslåda, hylla)) i det träfärgade men ack så snyggt det vita är. Gillar framförallt bordet som tyvärr inte finns i träfärgat, trots att de alla är i samma serie?!

Funderar på om man kanske ändå kan köra på vitt bord och stolar, om man har lite andra vita inredningsdetaljer. Eller blir det bäst med enhetligt? Eller ska man mixa?

Det roliga är att det inte äns är akutellt än men det är ju värt en tanke ändå ;)


Bilder: Ikea
Kollage: Eget

Dessa underbara människor

publicerat i En mammas vardag;


Jag har tur som har dessa två underbara människor i mitt liv! Det verkar som att allt löser sig med sången till Jacks dop och det kommer vara så fint. ( Det kommer gå jättebra S).

Vad lycklig jag är♥

Sittvagnen är i rullning

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;


Tänk här kändes det så avlägset att en liten bebis, min bebis, skulle ligga i vagnen och sussa sött. Nu har han legat där och sussat och liggdelen är färdiganvänd. Nu har han SITTVAGN! Vart tog tiden vägen, när blev min lilla, lilla bebis så stor att han kunde ha sittvagn?!

Känns så sorgligt att den tiden redan är över samtidigt som det såklart är roligt att se han växa och utvecklas för varje dag som går. Han är bra duktigt min son!

Åhh, vilken lång dag!

publicerat i En mammas vardag;
Idag har verkligen varit en superlång dag. Började dagen med att vara nyttig och gick ut på en timmes promenix med vagnen. Kanonskönt väder var det trots att regnet hängde i luften. Sen blev det mata bebben och småplocka här hemma innan vi gick och hämtade nyckeln till lokalen som vi hyr på lördag till dopet. Så nu är det med gjort. Dock kunde dom inte svara på alla mina praktiska frågor om kyl, barnstolar osv så imorn måste jag komma ihåg att ringa vaktmästaren.

Ikväll har ungen och jag myst och han har fått bada. Nu har han kommit på hur man plaskar i vattnet, kanonkul tycker han. Inte lika kul för en nerstänkt mamma men vad gör det när bebben är glad. Nu osver ungen och jag har fixat lite fint till dopet och M har bakat frallor. Ack så jämställt..haha!

Nej, sa lilleman!

publicerat i En mammas vardag;

För en stund sen kom jag och Jack in från vad som skulle blivit en långpromenad enligt mig. Detta ville dock inte lilleman, ca halvvägs började han protestera och ville absolut inte ligga där längre. Så det var bara att bege sig hemåt, som tur var var vi ganska nära.

Så nu har killen fått lite gröt och det är lite sovtajm som gäller. Än en gång enligt mig, inte enligt Jack. Han har börjat bli svårsomnad på dagen trots att han verkligen är jättetrött så ska han inte sova. Men men, det är väl bara en period hoppas jag. Var smidigt innan när man bara kunde lägga ner honom i vagnen när han var trött så somnade han. Nu får man kämpa lite mera om man säger så ;)

Monday

publicerat i En mammas vardag;
Så var det måndag igen! Jag och Jack har haft en lugn och mysig dag med småfix här hemma och en promenad. Håller på att försöka få lite ordning med tvätt och allt som bara blivit liggande när vi var sjuka, så maskinerna går på högvarv nu. Så snart ska jag börja vika in lite tvätt och fylla Jacks lådor för just nu ekar dom lite tomma, behöver sortera egentligen med men det orkar jag inte riktigt nu. Ska slänga i mig en sen lunch och sen ska jag sätta fart, får passa på medans lilleman sover.

Sista lediga söndagen

publicerat i En mammas vardag;
Eller, ja inte för mig men för M. Idag är hans sista lediga dag efter 5 veckors underbar ledighet. Så imorn börjar vardagen igen och jag och Jack har del att pyssla med inför dopet som är på lördag. Bland annat ska vi hämta nyckel till lokalen och fixa med servetter osv. Annars är faktiskt det mesta ordnat inför dopet.

Ett problem bara! Vår underbart snälla vän som skulle sjunga har varit sjuk hur länge som helst och kommer inte kunna sjunga. Så nu ligger allt vårt hopp på att hennes syster vill ställa upp. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för sången och allt vore så perfekt och underbart fint!

Har även lite andra funderingar inför dopet, dock måste jag övertala min sambo om dom med =)

Reashopping

publicerat i Barnkläder;


Idag kom bästaste mormor hit med lite nya bodysar till Jack som hon hade varit och fyndat på rean idag med min lillasyster. Sånt gör en sjuk Mama riktigt glad♥

Bild: Lindex

Vaknat igen!

publicerat i En mammas vardag;
Nu har man börjat vakna till liv igenom efter vad som visade sig vara magsjuka. Usch, vet inte hur länge sedan det var jag hade det sist men jobbigt är det allt. Som tur är verkar inte Jack ha fått det, inte än i alla fall så vi håller tummarna för att han slipper helt och hållet. Vill inte att min lilla plutt ska vara sjuk!

Idag skulle vi egentligen åkt till svärmor med allt kött till dopet ( hon ordnar det till oss, tack!) men det blev ju inget med det, så vi får ordna det i veckan istället. Skulle även bakas frallor till dopet och fixat lite annat som behövs ordnas men men jag och Jack får roa oss med det i veckan. M börjar ju jobba, första veckan på 5 veckor, känns konstigt men skönt att kanske komma in i lite rutiner igen. Med mattider, sovtider osv, blir ju lite så och så med dom när båda är lediga. Men men, det är ju mysigt att vara lediga alla tre!

Magsjuka?

publicerat i En mammas vardag;
Usch, vi kanske har rykt på magsjukan här hemma. M har mått dåligt hela dagen och nu börjar ääven jag må konstigt. Hoppas verkligen inte att det är magsjukan som är här och spökar. Och framförallt hoppas jag att jag inte får det om det nu är det. Inte kul med en bebis med magsjuka, går ju så fort när dom blir uttorkade. Usch, nä. Nu håller vi tummarna för att det är något annat.

Dagisplats!

publicerat i En mammas vardag;
Så var det gjort, vi har ansökt om dagisplats. Det känns hemskt att redan ha gjort detta och att min lilla kille ska börja dagis redan om 8 månader. Även om vi bor på en liten ort där man i stort sett allitd får begärd plats så känns det bättre att vara ute i god tid. Dessutom har det fötts en hel del 08-barn här så bättre att ansöka i god tid och få den avdelning man vill ha, faktiskt!

Känns i alla fall skönt att veta att personalen är kanon här, så han lär ju vara i bra händer när jag pluggar och M jobbar. Usch, lite ångest ger det mig allt ändå. Bara 8 månader kvar av mammaledigheten!

Stora killen!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Min lilla plutt är inte så liten längre. Kom precis hem från BVC och han var 66,4 cm lång och väge 7080 g. Herregud, vad han växer fort. Snart är han väl 15, kör moppe och raggar brudar.
 
Min lilla, stora kille

Familjen är åter samlad

publicerat i En mammas vardag;
Nu är familjen åter samlad efter att M varit iväg en dag med sina kompisar för att vinterfiska och festa lite. Skönt att ha honom hemma igen och få lite avlastning för Jack har varit på ganska dåligt humör och inte sovit speciellt bra de senaste dagarna. Hoppas att det vänder snart!

Imorn ska vi till BVC, ska bli så roligt att se hur mycket han har växt sen sist. Kan tänka mig att det är en hel del för hans kläder i 62 är på gränsen och han känns mycket tyngre att lyfta. Han växer så fort, jag hinner inte med ju!

Trevlig söndag på er!

Han vände sig!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Min lilla kille börjar bli stor. Han vände sig precis från rygg till mage och blev överlycklig över att äntligen klara det. En sån duktig son jag har. Mamma hjärtat smälter!

Förlossningsberättelse

publicerat i En mammas vardag;
Den 22 augusti var äntligen kommen och jag var så redo att föda barn men inte tittade det ut någon bebis då utan jag fick snällt vänta 13 dagar efter beräknad födsel innan det började hända grejer.


Torsdagen den 4/9-08 kom M hem från jobbet och jag informerade honom om att jag inte kände någonting alls som kunde tyda på att en förlossning var på G. Hans svar blir att " Nu tar jag en Öl för det kommer ju ändå ingen unge". Gör du det sa jag och sen började jag laga middagen. Vi åt i lugn och ro och sen satte M sig vid datorn medan jag tittade på idol. I första reklampausen "hör" jag hur det "klickar" till i magen och tänker att Så har jag hört vissa säga att det låter innan vattnet går. Men inte kom det något vatten så jag tittar vidare på tv.

Lagom till reklampausen är över börjar det kännas som att jag kissar på mig och jag börjar undra om jag inte kan hålla tätt innan jag inser att "Vattnet har gått! Samtidigt som jag springer till toan för att undvika att förstöra möblerna säger jag till M att Vattnet har gått. Han förstår först ingetting och tror först att jag ska kräkas innan han inser vad jag sagt. Mitt hjärta bultar så fort och några tårar rinner när jag försöker fatta att nu är det dags. Jag ber M hämta mina rena trosor och rena byxor som finns i BB-väskan. Han kommer tillbaka med SIN väska varpå jag får be han igen gå och hämta MIN väska. Det dröjer ett tag för han har börjat plocka med disken, Japp nervös blivande pappa. Tillslut får jag rena, torra kläder som jag kan ta på mig.

Vid 20.30 ringer jag förlossningen och förklarar läget och dom tycker att vi ska komma in eftersom att vi har så långt att köra. Jag ringer mamma och berättar att vi åker in, hon tror först att jag skämtar. Vi packar ihop det sista och påväg till förlossningen ringer vi M's mamma&pappa och berättar att nu är det dags. Under färden ner börjar jag tveka på om det verkligen var vattnet som gått och jag frågar M säkert 10 ggr om jag inte har kissat på mig. Jag kan inte rikigt fatta att det är MIN tur, äntligen! Jag får ca 3 sammandragningar på vägen men inget smärtsamt.

Vi parkerar på den vanliga parkeringen och går mot stora ingågen där en snäll väktare som tur var släpper in oss, annars hade vi fått gå väldigt långt. Han frågar om det är dags och jag svara lite nervöst att Jo det är det. Uppe på förlossningen får vi direkt komma in en förlossningsal och där kollar de värkarna och lyssnar på bebisen hjärtljud. Jag har inga regelbundna värkar och inte heller så kraftfulla så de föreslår att vi går ett varv på sjukhuset och ser om det händer något.

M frågar om han ska ta med kameran när vi går runt men jag säger " Nej, vi ska ändå gå mycket mer imorgon så det behövs inte". Vi vandrar runt sjukhuset mitt i natten i ca 1 timme och nu börjar värkarna komma oftare och göra en aning ont. M är ett otroligt stöd och jag känner mig lycklig att nu är det dags. När vi kommer tillbaka till förlossningen kollar dom värkarna igen men de är fortfarande inte något att prata om så de föreslår att vi åker hem och kommer tillbaka när det blir mer regelbundet. Vi ber om att få stanna eftersom vi har långt att köra och det får vi. Dom plockar in en säng till M och jag får lite morfin och sömntabletter för att kunna sova bättre. M somnar som en stock och jag somnar,vaknra, somnar, vaknar ungefär var 5:e minut. Så håller det på till ca 07.00.

På morgonen kollar dom värkarna inte speciellt regelbundet nu heller men ont gör dom, så jag får börja med att duscha. Jag ber ett fleratl gånger om att få bada men inte blev det något bad inte. Jag sitter i duschen i ca 1 timme och då är det skiftbyte och världens underbaraste barnmorskestudent börjar jobba. Efetre ca 1 1/2 timme i duschen börjar värkarna göra rikigt ont, jag spyr i kräkpåse som M håller och stackarn får spya på handen, det börjar bli riktigt jobbigt att bara andas igenom värkarna. Jag vill inte duscha mer!

Dom käner hur mycket öppen jag är och jag är bara öppen 3 cm så dom diskuterar med läkare och bestämmer sig för att sätta värkstimulerandedropp. Woohoo, tänker jag nu sätter det fart. Dropet sätts och jag får en gåstol att luta mig mot. Dom sätter även TENS och akupunktur i ljumskarna. Jag är som på moln när värkaran kommer och pratar både om det ena och det andra. Saker som sägs är " Värnamo slakthus", "Bästa fyllans nånsin", jag berättar även om hur jag och M träffades och om hans kompis som kysser dåligt osv. Allt möjligt bara bubblar ur mig och känns ganska logiskt då.

Efter ca 1 timme vid ca 09.00 känner dom på mig igen och jag är bara öppen 4 så dom bestämmer sig för att höja det värkstimulerande droppet. Nu börjar sitter det bli riktigt jäkla jobbigt. Jag får sitta på en pilatesboll för att vidga bäckenet och andas samtidgt konstant lustgas. Värkaran kommer varannan minut och jag får ingen chans att andas vanlig luft vilket leder till att det känns som jag ska kvävas av lustgasen. Ungefär här får jag en aning panik och börjar gråta och känner mig rädd. Tänker: "ska jag klara det här i 6 timmar till dör jag" ( Man räknar ca 1 cm timmen på förstföderskor).

Barnmorskan ser min panik och erbjuder ryggbedöving, någor som jag absolut inte skulle ta hade jag sagt innan, men där är jag och ber om att få den. M frågar om jag är säker och JA det är jag. Det går ca 5 min och jag undrar var narkosläkaren tar vägen. Efter ca 10 min står han i dörren och jag säger i dimman av smärtan " Just nu älskar jag han mer än dig M ). Alla skrattar och precis när narkosläkaren ska sätta bedövningen kommer jag på " M du måste ta kort". Japp sådana saker tänkte jag på =). En undersköterska frågar om dom inte ska kolla hur mycket öppen jag är innan jag får bedövningen men barnmorskan säger "Nä, det behövs inte. Hon vara bara öppen 4 cm för en timme sen". Så jag får ryggbedövningen!

Den hjälper fort och efter ca 30 min mår jag ganska okey igen. Det gör  ont men inget värre än att jag klarar av det. Barnmorskorna lämnar rummet ett tag och jag och M är själva. Det går ca 5 min sen upplyser jag M om att jag måste börja krysta. " Va säger han" och vi får ringa på barnmorskan som blir lika chockad. Hon känner och upptäcker att jag är 8 -9 cm öppen, alltså 4-5 cm på bara 1 1/2 timme. Hoppsan! ( Man får egentligen inte ryggbedövning efter 7 cm). Hon säger åt mig att jag inte får börja krysta än och att jag ska andas igenom värkarna. Lättare sagte än gjort, men jag klarar det. Hon säger att dom ska slänga i sig lite lunch och att jag får ringa på klockan om det blir värre.

Jag ger dom 15 min att äta sen ringer jag och jag är öppen 10cm. Vid 12.30 börjar jag krysta och när klockan är 13.50 syns fortfarande ingen bebis till. Jag ber dom att skära ut han.. Dom tycker att jag legat länge och jag börjar bli trött så det bestäms att dom ska hjälpa till med sugklocka.Dom kommer in med sugklockan och ett rullbord med saxar. Dom bedövar mig lite och berättar att det är ifall dom måste klippa mig. Jag ropar NEJ, ni klipper inte! Jag blir lagom rädd och ger mig f*n på att jag ska krysta ut h*n enbart med hjälp av sugklocka. Här ska det INTE klippas! Dom bänder in sugklockan vilket gör rätt ont och sen drar dom med klockan samtidigt som en trycker mig på magen och jag försöker krysta. Dom får ner huvudet en bit och tar bort klockan. Barnmorskan peppar genom att säga att hon vet om h*n har hår eller inte. En värk kommer och jag tar i för allt jag har, det känns som tusen nålar och jag ser en liten del av h*ns huvud mellan mina ben. Värken tar slut och det gör fruktansvärt ont. Jag frågar om jag får krysta och dom säger NEJ vänta på värken. Det känns som en evighet innan värken äntligen kommer igen och jag får krysta för sista gången. Ut kommer världens finaste lilla JACK 14.12 fedagen den 5/9-08.

Jag får upp han på bröstet och tårarna rinner och jag känner mig som den starkaste människan i världen. Lyckan är enorm och all smärta är som bortblåst. M pussar på Jack och på mig. Vär inte längre två vi är tre. Vi är en familj!

Sammanfattning 2008

publicerat i En mammas vardag;
Har sett på en massa bloggar att dom har sammanfattat 2008 med långa inlägg om vad som hände varje månad osv. Det tänker jag inte göra!


Min sammanfattning av 2008 är kort och gott; Det bästa året någonsin, jag fick världens finaste lilla pojke!