Var är den?

publicerat i En mammas vardag;
Åhhh, vi skulle få nyckeln till den nya lägenheten antingen söndag eller måndag och nu är det MÅNDAG. Inte en nyckel har vi sett till och jag som var så taggad att sätta igång imorgon. Nu får vi vänta till imorn kväll eller onsdag morgon vilket inte är bra...Blir ju en hel dag mindre att arbeta på, EN dag som vi verkligen behöver.

Känns som att jag svamlar men känner mig virrig just nu och vill bara få börja göra iordning så vi kan flytta nångång!!!

Inspiration!

publicerat i En mammas vardag;
Har massa inspiration och ideer till blogginlägg nu, dock har jag tidsbrist förtillfället men nästa vecka sätter jag fart igen. Känns som det har varit lite tråkigt och enformigt här det senaste♥

Lördag

publicerat i En mammas vardag;
Dagen har vi spenderat hemma. Fick sovmorgon till 11.00!! och vaknade då till nybakta scones och te som M hade gjort. Underbart! Under eftermiddagen fick vi besök och firad M ytterligare, denna gången blev det godistårta som uppskattades hos både stora & små.

Nu har vi precis ätit middag och kvällen spenderas i soffan framför tv:n. Robinson är det som gäller ikväll, känner mig som en riktig tv-nörd!

Bänkad för Let's Dance

publicerat i En mammas vardag;
Jag sitter bänkad i soffan nu och tittar på Let's Dance finalen. Snart blir det god lax och efter det blir det nog muffins som svärmor gjort, fast jag tror jag slänger på lite grädde också. Känns som det skulle smaka bra. Inte nyttigt men det gör inget, grejen med nya livet är ju mest att jag ska röra på mig. =)

Köpt ny bil ju..

publicerat i Shopping;

I brist på annat så måste jag ju visa vår nya bil som vi köpte för några veckor sedan. Älskar denna bil redan och den är superskön att köra. Så nu ligger vår gamla bil ute på blocket och förhoppningsvis vill någon köpa den snart. Hur som helst, äntligen ny bil!

Going strong!

publicerat i ;
Jag har varit ute på promenad med vagnen idag, trots snöblask och senare även regn traskade jag på ganska långt. Blev visserligen bara 30 min walk men jag gick fort så det gör ju ingenting. Jag känner mig fortfarande peppad och än så länge har jag inte rört den otroligt goda muffinsen som ligger på köksbänken. I'm going strong!

Godmorgon snö?

publicerat i En mammas vardag;
Det är snö ute, hela 5 cm!!! Att man aldrig lär sig att precis när man tror att våren är på väg och det inte blir någon mer snö. Japp, då börjar det snöa! Tänkte börjat dagen med en lång promenad men det får vi skippa då dom inte har brytt sig om att skotta trottoarerna. Så vi håller oss inne och myser, kanske gör någon grönsakspure till Jack. Annars tar vi det lugnt. Det är ju trots allt fredag!

"Mitt nya liv"

publicerat i ;
Nu har jag läst/hört en hel del faktiskt som har bestämt sig för att ta tag i sig själva och börja "sitt nya liv". Detta peppar mig faktiskt och nu börjar jag känna att jag också borde ta tag i mig själv och faktiskt träna dom där osynliga magmusklerna som har gömt sig allt för länge. Eller bättra på konditionen som är på botten. Skrota allt socker som jag faktiskt äter, nu är det inte godis utan snarare glass och kakor som är min last.. Nej hörni! Nu tar jag tag i det och börjar "Mitt nya liv"!

Återbesök och kalasfika

publicerat i En mammas vardag;
Återbesöket med Jack idag gick jättebra. Hon hörde inget rossel alls och tyckte att han verkade må hur bra som helst, så skönt att få det man själv känner bekräftat av en läkare. Hon berättade dock att risken är ca 30% att Jack utvecklar barnastma pga RS-viruset och ärftligheten. Så börjar han rossla, hosta etc så ska vi höra av oss för utredning osv. Hoppas att vi slipper det. Mitt lilla hjärta♥

Nu ikväll har vi haft M's mamma & hennes man här på besök för att fira M. Han fick en superfin knivslip från OBH Nordica och lite annat. Jag fick muffins som svärmor bakat, dom är så goda! Vi har ätit våfflor och gottat oss och nu sitter alla och kikar på hockeyn, alla håller dock inte på samma lag =)

Snart hemma..

publicerat i En mammas vardag;
Snart kommer min man innanför dörren och jag längtar, har saknat honom som en tok idag. Och jag har en känsla av att han saknat oss ganska friskt han med då varken han elelr vi ville att han skulle gå till jobbet imorse. Men nu snart är han hemma och då ska vi äta god mat och när Jack lagt sig blir det frukt täckt med marabou i ugnen som efterrätt. Dessutom är M ledig imorn så då ska vi va tillsammans hela familjen hela dagen. Undert!

För ett år sedan- Min lilla plutt!

publicerat i En mammas vardag;

För ett år sedan ungeäfr vid den här tiden hade vi varit på det stora ultraljudet och fått se vår lilla plutt. Vi tyckte då att vi såg en snopp då hon mätte lårbenet och fick göra det i säte men vi var inte säkra. Nu vet vi att det absolut var det vi såg. Känns så overkligt att för ett år sedan låg han i min mage och jag tyckte jag var jättetjock haha. Underbar är han i alla fall vår lilla son!

Grattis min underbara "man"

publicerat i En mammas vardag;


Idag säger vi grattis till världens underbaraste sambo & pappa, M! Vi var uppe vid 5 imorse för att hinna äta räksmörgåsar, öppna paket och mysa innan han skulle iväg till jobbet. Ikväll lagar jag middag och ordnar efterrätt, det ska firas när man fyller år. Grattis!

Onsdag & lilllördag

publicerat i En mammas vardag;

Nu har vi vaknat till liv ordentligt här hemma och lillkillen har hunnit gå och lägga sig för sin förmiddagslur. Vi har tagit en soft morgon precis som vi oftast gör men när Jack vaknar ska vi gå till affären och handla lite och sen ska vi till blomaffären och se om dom har något fint. Vill in ha våren här nu, även om det idag råkar vara minusgrader ute ;). Jag har vårkänslor i alla fall!

Nycklarna

publicerat i En mammas vardag;

På söndag eller måndag får vi nycklarna till den nya lägenheten och det ska bli så skönt. Så fort vi får dom ska jag upp och börja riva gammal tapet, sen ska det målas & tapetseras innan vi ska flytta in. Långfredagden är det dags att flytta upp och det kommer bli så fint och kännas så fräscht när nästan allt är nytapetserat/målat. Längtar...

Skattepengarna!

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag varit inne på skatteverket och tittat på vad årets deklaration innebär för mig och det var precis som förväntat. Dom vill ha pengar ifrån mig...Ajabaja att faktiskt tjäna pengar på sålda fonder, man ska skatta för precis allting! Nu var jag ju förbered på det så det "gör" ju inget på det viset men hade varit så mycket roligare att få tillbaka ♣

Tjat om ny vagn

publicerat i Barnsaker;


Den här vagnen vill jag ha! Visst, vi har redan en vagn och jag älskar Emmaljungan med men jag vill ha en lite mindre, lättare och mer lättstyrd vagn att ta med när vi ska någonstans. Provkörde den här igår på babyproffsen och blev kär direkt. Finns i svart med men då kostar den ca 1000 kr mer.. Åhh, vad jag vill ha! Någon ge mig pengar ;)

Bild: Britax

Slappdag

publicerat i En mammas vardag;
Idag tar vi en slappdag inne och bara myser och pysslar. Ute blåser det och snöar till och med emellan åt, inget jag alls har lust att gå ut i. Så vi blir inne som sagt, nu sover lilleman och jag ska snart göra lite mer grönsakspureer till honom. Har redan hunnit med morötter men ska försöka göra broccoli och ärtor också idag. Vi får väl se vad tiden räcker till.

Gammelmormor fixar!

publicerat i Inredning;


Nu har Jacks gammelmormor varit och köpt hyllan till Jacks rum åt oss. Vi har ju ca 10 mil till närmaste Ikea och det kändes väldigt onödigt att åka så långt för bara en hylla, så hon åkte och köpte den och tar med den upp när dom kommer hit om 2 veckor. Kommer bli så fint!
Bild: Ikea

Måndag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi varit iväg nästan hela dagen, igen! Tog sovmorgon här hemma och skippade badet innan vi åkte för fika hos Linda& Saga, vi tog även en promenad. Trevligt! Sen har vi varit och shoppat mer födelsedagspresenter till M tillsammans med Jacks mormor. Spanade även in en ny vagn men än blir det inget köp. Men nångång!!

Har ni haft en fin måndag?

Söndagsmiddag

publicerat i En mammas vardag;
Snart ska vi packa ihop oss och åka till Jacks mormor på söndagsmiddag. Porterstek blir det och sen skulle vi tydligen få efterrätt också, mums! Dagen har vi börjat väldigt lugnt här hemma, precis som vanigt på söndagarna. Myst länge i sängen och sen ätit en långfrukost alla tre tillsammans. Dags att sätta fart!

Solig lördag!

publicerat i En mammas vardag;
Vilket underbart väder det har varit idag, vi har spenderat ett antal timmar ute i solen och bara njutit. I alla fall jag och Jack, M har lastat släp och åkt två vänder till tippen med en massa skit efter renoveringen. Har även hunnit med en promenad i det fina vädret och tjuvkikat i förråd som står här på gården... Den där hyresvärden ska vi prata med =)

Trevlig fredag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi haft en riktigt trevlig fredag och varit i väg hela dag. Dagen började med Ullared tillsammans med Linda & Saga ( från vår föräldragrupp), vi gick och lullade i några timmar och självklart blev det lite handlat till barnen. Sen lunchade vi innan vi begav oss hemåt.

Jag och Jack åkte till farmor och fikade innan vi åkte hem och plockade fint här hemma, sen kom M hem från jobbet med ny tvättmaskin. Fram till nu har vi myst och busat tilsammans med Jack som har varit på strålande humör nästan hela dagen. Nu gäller Let's Dance och god mat!

Fullt i veckan-Redan torsdag

publicerat i En mammas vardag;
Här har det varit lite dåligt med uppdateing, varken lusten eller orken har faktiskt funnits men nu så känns det som att det är på väg tillbaka. Idag är det kyrkansbarntimme, lunch med mamma och föräldraträff som gäller. Sen blir det handling hela familjen, vi ska prova på veckomatsedel efter att ha hört det från många håll. Får se hur det kommer gå med det ;)


Igår var vi på mammaträff i Sunnaryd och det var hur trevligt som helst, som vanligt. Vi är för j*vla roliga, haha =). Bestämdes i alla fall att vi ska ta en utgång på Harrys inom en snar framtid, fulla och galna med såklart. I vilket fall som helst hade vi det supertrevligt igår och bebbarna verkade också uppskatta det.

Nu, kläder på lilleman och sen ska vi ge oss iväg. Och förresten snart börjar renoveringen i den nya lägenheten....kommer bli så snyggt. Ha en fin dag

Grå men bra måndag

publicerat i En mammas vardag;
Den här dagen har verkligen gått fort! Började dagen med babysim och det var som vanligt mysigt och uppskattat. Sen har vi varit och kikat på skor till Jack, lär snart behöva ett par om han ska kunna sitta i sandlådan och gräva m.m. Hittade jättesöta gummistövlar med, gröna dessutom så dom matchar hans vind/regntäta overall som han fått av mormor.

Handlade mat innan vi åkte hem med så nu är det fullt i kylen igen, i alla fall för ett tag. Nu ligger plutten och sover och jag tar det bara väldigt lugnt...

Bilder till extrafilm..

publicerat i En mammas vardag;
Usch, jag håller på att ladda in bilder på extrafilm och det tar TID kan jag säga. Eftersom att vi har en Nikon D40 så blir bilderna så "stora" och tar en halv evighet att ladda in. Sen blir det ju inte bättre av att jag har närmare 1500 bilder att ladda in och ännu fler att framkalla. Dyrt!

Blir nog att vi framkallar hälften nu ( har ett rabatterbjudande) och tar några förstoringar 30x20 sen får resten vänta ett tag. Dock fylls det ju ständigt på med nya foton, nästan något foto varje dag. Men så uppskattat det kommer vara om några år när man kan titta tillbaka och minnas bebistiden och allt man gjorde♥

Redan söndag!

publicerat i En mammas vardag;

Så var det redan söndag igen, helgen går alldeles för fort. Dagen har spenderats utan man och barn på tuppeware party, blev ett litet köp denna gång. Nu ska vi snart klä på oss och gå ut i det fina dock mulna vårvädret. Jack ska för första gången i sitt liv få gunga, kameran får självklart följa med.

Ha en fortsatt fin söndag

Godmorgon Lördag!

publicerat i En mammas vardag;
Idag vaknade vi ganska tidigt men gick upp sent, låg kvar och busade och myste i sängen ett bra tag. Underbart med helg! Nu har vi i alla fall ätit långfrukost och hunnit med att bada lilleman som nu ligger och sover nakenfis i spjälsängen. Snart ska vi också göra oss i ordning...Bara slappa ett litet tag till.

I eftermiddag ska vi träffa Jacks bästa kusin ( att han bara har 1 hör inte hit) Elsa, det skiljer 5 månader mellan dom men dom är nästan lika stora. Dessutom är dom ganska lika, dom skulle lätt kunna vara syskon faktiskt. Så om vi får en flicka nästa gång vet jag hur hon kommer se ut haha =).

Men nu ska vi fixa till oss, längtar till vi ska iväg. Var länge sen vi sågs nu ju. Ha en fin dag!

Sitta i kundvagn= Äckligt!

publicerat i En mammas vardag;
Igår när vi var och handlade fick Jack sitta i kundvagnen, kan väl säga att det gick sådär. Vi var först inne på Netto och där gick det hyfsat bra, han satt och höll sig i handtaget och var så nöjd över allt han kunde se. Sen inne på ICA gick det väl lite sämre, handtaget var i helt fel höjd= perfekt höjd att suga på. Usch så äckligt!! Tryckte in nappen ett antal gånger för att han inte skulle tugga på handtaget, men icke han var envis. Tillslut fick jag ta upp honom. Jag menar, vem vet vem som tagit i dom handtagen??

*Någon som vart på toa och inte tvättat händerna?
* Torkat snor från barnnäsor?
* Stoppat in  snus?
* Petat bort något mellan tänderna?

Jag kan fortsätta länge men jag blir så äcklad!!

Mer ECO hos Lindex

publicerat i Barnkläder;


Nu har det kommit in lite mer av ECO-kläderna på Lindex hemsida. Jag stod och höll i lite av det i Halmstad men bestämde mig för att vänta lite. Fint var det i alla fall.

Bild: Lindex
Kollage: Eget

Vink, vink!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Har glömt att berätta! I förrgår vinkade Jack till M när han vinkade åt honom. Han vinkade! Hur duktigt är inte det egentligen. Vilken superstolt mamma man är, men det är sånt ni får stå ut med.

Underbara utdragssäng

publicerat i Shopping;


Kommer ni ihåg det här inlägget jag skrev om att jag ville ha en utdragssäng till Jack? I ala fall så har vi nu köpt en, det var bland annat den vi var och hämtade i söndags. Det är en antik säng som har målats vit, den är till och med större än vad den ser ut på bilden. Som en liten prins kan Jack sova där♥

TGIF

publicerat i En mammas vardag;
Fredag, så skönt! Den här veckan har verkligen känts seg och lång, men nu äntligen är fredagen här. Idag kör vi på städning här hemma, inte överdrivet mycket men lite dammsugning och småplock. Har redan hunnit med en hel del så det är faktiskt bara dammsugningen kvar. Skönt!

M jobbar och jag hoppas han inte slutar för sent idag för ikväll blir det bakad potatis och jag är redan supersugen, så han får skynda sig hem. Och lite kan han ju gärna få skynda sig för att jag saknar honom med♥

God förmiddag

publicerat i En mammas vardag;
God förmiddag på er!

Kom hem från kyrkans barntimme för bara en stund sedan, var väldigt trevligt idag. Några "nya" mammor var där och dom var ungefär i min ålder, sådant gillas. Även om alla dom andra också är väldigt trevliga =).
Som ni kanske märkte hade jag en liten irritationsdag igår men idag är känslan annorlunda då jag faktiskt fick ett samtal och just fördomarna mot oss yngre föräldrar. Ska bli väldigt kul!

Idag gäller det också, tapeter ska bestämmas för sista gången. Ingen återvändo ikväll. Jacks rum, hallen och vårt sovrum är jag ganska hundra på. Måste bara hitta en fondtapet i vardagsrummet. Åh, vad kul det ska bli att kunna sätta igång sen. Bilder lovas.

Nu ska Jacken få lunch och sen får vi se vad som händer.

Försäljare eller tiggare!

publicerat i En mammas vardag;
Åh, vad jag blir trött på dessa onödiga ,jobbiga samtal med försäljare och annat folk. Idag ringde dom från de höreslskadades förbund eller något och undrar om jag vill skänka pengar. HÄR har det gått för långt. Man ringer INTE hem till folk och ber om pengar. Visst, jag kan tänka mig att skänka pengar men av ren tjurighet gör jag inte det när dom ringer hem till mig och tigger. Så gör man bara inte!

Vad tycker du?

Nytt i samlingen

publicerat i Shopping;


När vi var i Halmstad i helgen var jag ju tvungen att köpa något från Småfolk. Inne på Cirkeline ( som ligger vid lilla torg) köpte vi den här ursöta grodbodyn. Sambon fick välja då där fanns så mycket fint att jag inte kunde bestämma mig ;)

Onsdag-Uttråkad

publicerat i En mammas vardag;
Igår var jag helt inne på att ha en slappdag här hemma och bara mysa men nu när jag har bilen hemma är jag så sugen på att åka någonstans. Problemet är bara att jag vet inte var, har ju precis handlat massa så det är ju ingen ide att åka till affärer och någon mysig park finns här inte. Och dom jag vill åka till är ju fortfarande sjuka... Jaja, kankse ändå åker och spanar rea någonstans ;)

Krypförsök

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack har börjat göra sm krypförsök. Han har aldrig visat några som helst tecken på att gå upp i krypläge innan men hela dagen idag har han kämpat, dock ännu inte lyckats men han är ju envis precis som mamma & pappa så det kommer väl snart. Är så roligt att se hans vilja till att lära♥

Shopping i Halmstad

publicerat i Shopping;


Här kommer en bråkdel av det vi shoppade till lilleman när vi var i Halmstad i lördags. Favoriterna är såklart POP Jeansen som bara är så coola på, köpte ett militärbälte till med. Supersnyggt! Lite lustigt dock att köpa jeans till en bebis när en kassörska frågar om vi vill ha Slim Fit eller Regular till honom. Hallå? Han är bebis, men det blev Slim fit =)

Uppfriskande tisdag

publicerat i En mammas vardag;
Halva dagen har bara gått och vi har hunnit med en hel del redan. Började dagen som cocacolaservice till min sjuka lillasyster, lilla tjejen hade så hög feber. Sen har vi varit ute och gått "mammapromenad", hela fyra stycken blev vi idag som traskade byn runt med våra guldklimpar.

Nu står en laxgryta på spisen och kokar, barnmat till Jack ska det bli. Men nu har den nog kokt lite väl länge så det är bäst jag gåt och tar den. Om någon är intresserad kan jag skriva in receptet sen.

Ha en fortsatt bra dag!

6-månaders kontroll

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Kontrollen på BVC gick väldigt bra idag och allt var precis som det skulle vara med lilleman. Nu väger han 8280 g och är 70,2 cm lång. Stora killen!

Läkaren lyssnade även extra noga på Jacks lungor men det hördes inte det minsat rossel så spåren av RS-viruset verkar vara borta. Otroligt skönt, men vi fortsätter behandla med pulmicort i en vecka till i alla fall. Sen hoppas jag att han slipper några konsekvenser av infektionen. Min lilla buse!

Smygtitt på underverket

publicerat i Shopping;


Här har vi precis kommit hem och är på väg att lasta ur den. Gissa om jag var lycklig av att äntligen vara den lyckliga ägaren till en sådan vacker möbel♥

Butik Unik- Helt underbar!

publicerat i Inredning;


Butik Unik!

Här har ni den mysigaste affären jag någonsin har varit i. Den drivs av supertrevliga Malin och är fylld av en massa fint. Jag var bara inne där en kort stund men blev förälskad direkt och kommer definitivft att åka dit flera gånger för att handla saker som inte alla andra har. Gör det du med♥

Kolla in webbutiken här
Eller läs hennes blogg här

Butik Unik:
Nybygget
Tånnö
331 97 Värnamo


Öppet:
Tors. 18-20
Lörd.11-15

Måndag, ny vecka, ny dag och nya tag!

publicerat i En mammas vardag;
Så börjar ännu en ny vecka. Vi har börjat den här hemma med sovmorgon till 09.45!! Sen har vi spelat Astrid Lindgrens barnvisor så öronen blöder och nu har bytt till "Moster Ingeborg". Man blir skadad av att gå hemma det är bara till att konstatera♥

Idag är det BVC sp, gäller på eftermiddagen och sen en massa städande här hemma, blir så fort stökigt när man bara är hemma korta stunder under helgen och inte hinner plocka. Men idag ska det bli fint igen!

Ha en fin måndag!

Helt slut!

publicerat i En mammas vardag;
Ojojoj, idag har det varit en riktigt lång dag men så trevlig och helt underbar då fått hem två "små" pärlor! Jack har fått vara hos farmor från lunch till vid 18-tiden och han hade varit så snäll så, ätit sovit och allt annat som små bebisar gör..förutom att skrika en enda gång ;).

Nu har jag krypit upp i soffan och ska läsa lite bloggar. Får se om jag slänger in en bild på en av de underbart fina sakerna vi hämtat idag. Och förresten imorn kommer det tips på en supermysig affär med. Ha en fin kväll!

Puss&Kram

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack är ju världens gulligaste unge.  När han blir glad att se en så sträcker han armarna mot en, hoppar och bara ler. När man sedan tar honom så kastar hans sig runt halsen på en och pussar på kinden. Go unge♥

Po.P

publicerat i Barnkläder;


När vi var inne på Polarn och Pyret idag så passade jag såklart på att klämma och känna på skaljackan och jag lyckades nog till och med få med sambon på noterna. Det blir en sån jacka och byxor till dagisstarten i höst. Dock inte köp nu eftersom det är svårt att veta vilken storlek Jack behöver. Men sen så!

TIPS: Just nu får man stövlar på köpet när man köper skaljacka+byxor.

Lördags shopping

publicerat i En mammas vardag;
Nu harjag landat i soffan efter en shoppingdag i Halmstad med familjen. Och gissa om vi shoppat?! Har haft en underbart mysig dag bara vi tre och Jack har varit världens snällaste lilla unge, precis som vanligt. Först besökte vi högskolan och jag fick jättebra info från en studievägledare och det visade sig att jag bara behöver plugga 3 år, 3år!!Vilket gör mig överlycklig, allting jag vill ska hända kan hända så mycket snabbare ju =).

Sen bar det av till centrum där vi besökte alla barnklädesaffärer kändes det som, cirkeline, po.p, lindex, H&M, Åhlens, Kappahl...tyvärr missade vi Smått då do stängde redan klockan 15.00., så det får bli en annan dag.

Nu ska jag bara ta det lugnt och imorgon om tiden räcker till, (ska ju hämta roliga saker imorn och besöka en urmysig affär. ) lägger jag in bilder på shoppingen. Ha en bra lördags kväll!

Är det melodifestivalens 2:a chansen ikväll?!

Bonden Jack

publicerat i Barnkläder;


Köpte den här när vi var iväg i onsdags och den var vekligen superfin och är fortfarande superfin trots att den krympt en aning i tvätten. Jag tycker den krypmer till en stl68 som man inte tvättat. Dåligt men, men! Blir nog ändå att jag köper en till i stl.80 och kanske byxorna med..Hmm!!

TGIF

publicerat i En mammas vardag;
Äntligen fredag, så skönt! Dagen till ära har jag lagat massor av barnmat med kött, nu är det dags att introducera något nytt för lilleman. Ikväll ska han få spagetti och köttfärssås för allra första gången, ska bli spännande att se vad han tycker om det. Annars idag har plutten busat och vi har dansat runt i lägenheten och sjungit högt ;) .

Snart kommer M hem och då blir det fredagsmys med god mat och mys i soffan. Imorgon åker vi till Halmstad högskola och sen centrum för att shoppa nytt till Jack. Han är i stort behov av kläder i 74 och kanske till och med 80 på bodys. Han växer så det knakar!

Jack 6 månader!

publicerat i En mammas vardag;


Jag kan inte förstå att det redan har gått 6-månader, ett halvår, sedan världens finaste lilla pojke kom in i mitt liv på rikigt. Att jag har fått ha min son i 6-månader känns helt otroligt, han är det absolut bästa som någonsin hänt mig och det gör ont så mycket jag älskar honom. Han är absolut bäst♥

Ta tag Torsdag!

publicerat i En mammas vardag;
Hej ni!

Nu börjar vi att komma tillbaka till det normala igen, eller vi har en bra bit kvar men idag börjar vi med et första steget. Jag är själv hemma och mår hyfsat bra och Jack ska för första gången på en vecka få äta riktig mat igen. Vi har inte vågat ge honom något då han varit så slemmig och kräkts då han fick gröt. Men nu är han mycket bättre och efter helgen tänker vi trappa ner astmamedicinen. Ska bli så skönt att komma in i riktiga rutiner igen, med mat, promenader, fikor och aktiviteter. Ha en fin dag!

Dagen är redan slut

publicerat i En mammas vardag;
Den här dagen har verkligen gått i rasande fart och nu är det snart dags att krypa i säng. Fast vi har fått hemskt mycket gjort idag och det känns rikigt skönt. Dessutom har min dröm blivit min, eller ja nästan i alla fall. Senast söndag ska vi hämta den och den är så underbar och fin på alla sätt och vis. ♥

Fortfarande förkylda...

publicerat i En mammas vardag;
Usch, det är verkligen inget kul att vara sjuk. Jack har i stort sett slutat snora nu men hostan finns kvar, men den kunde ju också vara kvar i 5-6 veckor så den är inget jag oroar mig speciellt mycket för. Han mår fint! Jag däremot är så jädra förkyld och skulle helst av allt bara dra täcket över huvudet och ligga och titta på film hela dagen, men det går ju inte när man har en busig 5 månader ( okej han blir 6 mån på torsdag men låt mig tro att han är liten ett litet tag till).

Förhoppnoingsvis kan min kära mor sluta lite tidigare idag och ta Jack i några timmar i eftermiddag. Det vore bra för honom att få lite mer underhållning än vad jag är kapabel till att ge honom just nu. Man får så dåligt samvete när man inte orkar så mcyket som man skulle vilja med honom. Tur att M är ledig imorgon igen.

Ha en bra dag på er, nu ska jag kurera mig rejält för imorn måste jag må bra nog att åka iväg en sväng. Det väntas överraksningar!

Föräldradagar

publicerat i En mammas vardag;
Ojojoj, nu har vi suttit och räknat oss tokiga på föräldradagarna som finns kvar och jag tror faktiskt att vi har kommit fram till en superbra lösning för allas del. Funkar det som vi har fattat det och allt vi räknat stämmer så kommer vi förmodligen göra såhär till hösten:

Jag pluggar och tar fullt studiestöd/lån
M är hemma Onsdag, torsdag, fredag varannan vecka
M är hemma torsdag, fredag varannan vecka.

Det betyder att Jack som högst behöver vara på dagis 3 dagar i veckan och ibland mindre då jag inte alltid måste vara i skolan eller plugga hemifrån. Och vissa dagar kan vi få vara tillsammans alla hemma. Mys! Dessutom missar Jack inte aktiviteter som barngympa på fredag eller kyrkans  barntimme på torsdagar.

Så skulle vi kunna köra fram till mars 2010 och det vore så underbart att inte behöva ha Jack på dagis full tid förräns då. Hoppas verkligen vi räknat rätt.

Sparlåga!

publicerat i En mammas vardag;
Som ni märker går bloggen lite på sparlåga men det är så det får vara nu när vår lilla kille inte är riktigt hundra. Idag har dock varit en ännu bättre dag än igår och det känns som att vi börjar se slutet lite även om det är en bra bit kvar innan vi kan sluta helt med medicinerna.

Ikväll gick det bra att ge honom pulmicorten och han andades fint, säkert fem ordentliga andetag utan skrik och panik. Superskönt! Nu är hoppet att vi snart kan slippa ge vid-behovs-medicinen helt och att jag inte smittar honom med vad det nu är jag har dragit på mig. Är förkyld och hoppas verkligen att det är Jack som smittat mig och att jag inte dragit på mig något annats virus/bakterie, skulle det vara det och Jack drar på sig det med är vi tillbaka i karusellen sjukhus, inhalering, barnakut osv på nolltid.

Ha en fin söndagskväll. Vi myser med varma mackor och te framför Beck.