Soft dag

publicerat i En mammas vardag;
Idag har vi haft en riktigt skön och mysig dag här hemma. Dagen började väldigt effektivt och innan klockan var 09.00 hade jag hunnit med dammning, dammsugning samt torkning av golv. DET hör inte till vanligheterna. Vid 10 fick vi fin besök i form av Jacks framtida tjej Saga, lek och bus i några timmar blev det.

Eftermiddagen spenderades hemma hos Jacks mormor där även G.mormor och G.morfar var. Trevligt! Kvällen blir i soffan och imorgon drar jag, Jack, mamma och mormor iväg till Ullared =)

Åh, hjälp mig!

publicerat i En mammas vardag;
Klockan visar 12.27 bara 1 1/2 timme kvar innan det är tentadags och jag är sjukt nervös. Tänker vägra öppna boken något mer nu förrän jag sitter och skriver och lyckligtvis får ha med boken. Nu tänker ni att det är ju inte så svårt om man får ha med boken men åh, det är det. Nu ska jag slänga i mig lite mat och försöka lätta den värsta nervositeten.

Sista dagen med tentaångest!

publicerat i En mammas vardag;
Onsdag kväll och imorn vid den här tiden är jag färdig med min tenta. Tentaångesten är borta och man kan pusta ut för den här gången. Det ska bli så fruktasvärt skönt att kunna sitta i soffan imorn kväll och bara slappna av. Ännu bättre att sen på fredagen inte behöva öppna en bok utan bara njuta av familjen♥

Tentavecka!

publicerat i En mammas vardag;
Här har det inte varit mycket aktivitet inne och det beror enbart på att det är tentavecka! Igår skrev jag min första tenta någonsin och det känns som att det gick bra. Godkänd blir jag ju i alla fall =). Idag blir det plugg hela dagen och likadant imorn, för på torsdag är det dags för nästa tenta. Denna gången i E-handel och det ger mig ångest på högnivå!

Därför ska jag nu begrava mig i böckerna och hoppas på det bästa.

Måndag 19/10 kl.18.00

publicerat i En mammas vardag;

Idag har jag hunnit med en hel del känns det som, men hur mycket man än har gjort finns det ändå alltid mer att göra. Än så länge har jag hunnit med;

Åkt till Halmstad och plugga
Hämtat lillasyster på fritids
Hämtat paket
Åkt till läkaren med Jack
Fikat på café
Handlat

Och nu är det dags för läggning, tvätt, mat, städning av Jacks rum, packa dagisväska och Plugga! Dagen har alldeles för få timmar..

Allt flyter ihop..

publicerat i En mammas vardag;
Lördag morgon men för min del kunde det lika gärna varit måndag, torsdag eller söndag. Det spelar liksom ingen roll just nu vad det är för dag, för min dag ska spenderas precis som igår. Nergrävd i böckerna. Dock i en annan bok idag, en bok som jag tyckt varit tråkig så vi får hoppas det ändras nu när jag lärt mig lite på föreläsningar.
Dags att gräva ner sig...

Skrytinlägg!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;

Nu är ju Jack lite över 13 månader så jag tänkte uppdatera lite med vad han kan:

Han kan säga;

Pappa
Mamma
Mommo=mormor
kocka=klocka
titta
tack, tack
där
taktor= traktor
kisse
nej
apa
tutte
sko
hej, hej
de?
ajaj ( när han gör nåt han inte får göra)
AJ ( när det gör ont)
bil
Ja = Jack
Ida
vovve

Han vet även var magen, näsan, huvudet och foten är någonstans och förstår det mesta man säger till honom. Ex; "Kan du bita dig i foten" slänger han upp foten och biter sig i stortån =)

Han går riktigt bra nu och reser sig utan problem upp utan det minsta lilla stöd.

Han kan också:

Pussas på riktigt
Flörta
Laga mat vid sin spis och "smaka av den" , supersött.
Vinka ( kunnat länge nu)
Slänga slängpuss
Dansa (även kunnat länge)
Sortera klossarna i plocklådan ( alltså stoppa dom i rätt hål)

Jag tycker han är otroligt duktig om jag får säga det själv. 13 månader och kan ALLT det! Duktiga killen.


( Måste ju skryta om hans kusin med som en liten fågel viskade i mitt öra nu säger tre-ords meningar. Nämnde jag att hon bara är 1,5?)

Resor

publicerat i En mammas vardag;
Har suttit och drömt mig bort lite nu och spanat in lite resor. Har kikat på Spaninen ( Mallorca o Las Palmas), grekland men framförallt Thailand. Åh, vad jag vill åka dit hela familjen. Ska vi åka ska vi åka dit, så det så. Jag åker hellre till Thailand i två veckor än till Spaninen i 2 veckor när det faktiskt endast skiljer ca 3000kr i pris. Hur sjukt är inte det?

Utomlands snälla!

Det går framåt

publicerat i En mammas vardag;

Pluggandet går riktigt bra idag och jag känner mig faktiskt ganska taggad nu. Har på ca 3 timmar gått igenom 1 kapitel och läst igenom 1kapitel , det är en ganska hyfsad fart och än så länge känns det som planeringen håller. Planerna är att skriva anteckningar till det jag läst precis + att läsa ett kapitel till+ anteckningar innan dagen är slut och det bör jag ha fixat till kl.18 i alla fall. Sen får vi se om orken räcker till mer ;)

Snö!

publicerat i En mammas vardag;
Idag vaknar vi upp till att det snöar ute, hade varit mysigt om det vart november/december och snön faktiskt hade lagt sig men nu är det inte mysigt. Hoppas det slutar snart så jag kan skicka iväg resten av familjen hemifrån så jag får lugn och ro härhemma. Mycket som ska göras!

Kroppsdelarna

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack gjorde mig precis (om möjligt) till en ännu stoltare mamma. Han kan en några av kroppsdelarna, min duktiga unge. Han kan var;

Magen
Huvudet
Näsan
Foten är någonstans. DET är duktigt när man är 13 månader!

Tentaångest

publicerat i En mammas vardag;
Sitter och har lite smått tentaångest här nu. Kollade precis igenom vilka kapitel jag har kvar att läsa vilket är några stycken i Kotler och 1,2,3,9,10 i E-handel. Det är en del. Mitt mål är dock att ha gjort detta när jag går och lägger mig på söndag. Så att jag kan ta tag i det "rikitiga" tenaplugget på måndag.

Känner mig dock hysat säker på mycket då jag varit väldigt flitig under tiden fram till nu och läst varje kapitel, gått igenom mina anteckningar+ skrivit ner anteckningar då jag läst vilket jag tror är till en stor fördel. Får väl hålla tummarna att jag har rätt.

Önska mig lycka till nu!

Pussgurkorna

publicerat i En mammas vardag;

Ungarna var bara för söta idag. Dom lekte först jättefint tillsammans och i slutet kramades och pussades dom massor. Ett litet kärlekspar kanske =) ♥

Underbart höstväder

publicerat i En mammas vardag;
Åh, vilket härligt väder det har/är idag. Klarblå himmel och strålande sol, helt underbart. Var ute och gick en runda innan med barnen och det var så skönt, trots ganska kyliga vindar. Fler sådana höstdagar vill jag ha, då kan jag stå ut med hösten.

En nattsömn!

publicerat i En mammas vardag;

Oj, vad vi har sovit inatt. Jack vara bara vaken ca hälften av tidigare gånger och det var så skönt att få sova hysat sammanhängande i alla fall. Dessutom fick jag sovmorgon till 09, helt underbart. Känner mig nästan som en helt ny människa.

Väntar ivirigt på mina Me&I kläder men ingen avi idag heller, håller tummarna för att dom kommer imorn. Efter lunch drar vi iväg till L&S för lek och mys, äntligen blir det av. Har varit sjukdomar hit och dit som hindrat men nu så ska ungarna få busa.

Men nu ska jag klä på mig lite, får ju passa på att göra det i lugn och ro när Jack sover. Ha en bra dag.

SKITnatt!

publicerat i En mammas vardag;
Har haft en riktigt skitnatt här hemma. Hosta, hosta, hosta, hosta! Tar det verkligen aldrig slut? Har i alla fall pratat med barnakuten i Halmstad och hon skulle rådfråga läkare och ringa upp mig igen under förmiddagen. Hoppas att dom vill kolla på honom igen och denna gången VÄGRAR jag bli att endast bli hemskickad med en maskin. Nu får man ta tag i det hä på riktigt! 5 veckor ska ett litet barn inte behöva hålla på såhär. Ja, jag är en mamma som förtillfället är beredd att starta ett världskrig bara för att göra Jack bra igen!

Helt färdig

publicerat i En mammas vardag;
Är helt slut! Vill bara krypa ner under tcäket och sova tills imorn, det hade varit skönt men går ju inte. Har en hyfsat pigg liten kille här hemma som inte vill lägga sig än på några timmar. Dock har han börjat snora en del igen så snart bryter väl nästa förkylning ut. Tar det aldrig slut? Nu har vi hållt på med förkylning & hosta i snart 4 veckor. 4 veckor utan ordentligt sömn. Ge mig sömn!!

Trött dag!

publicerat i En mammas vardag;
Är helt slut och trött så att jag stundvis mår illa. Orsaken? En liten kille som vart vaken runt 10 ggr inatt, ibland med hosta, ibland ledsen och ibland bara allmänt strökig. Tror det är tänderna som är å G upp, men det gör inte det hela mindre jobbigt.

Dessutom skulle mamma passat Jack idag då M ska jaga och Jack inte får vara på dagis då men vad händer då? Jo, ena lillasystern ligger sjuk med feber men som tur var fick jag då lämna i alla fall på dagis annars hade det krisat rejält. Hur jag gör imorgon har jag ingen aning om, men det lutar åt att Jack får följa med till skolan så hoppas vi att han sover sig igenom första föreläsningen mellan 10.15-12.00. Hoppas går ju!

Nu..KAFFE!

Myser inne

publicerat i En mammas vardag;

Idag har vi barit myst inne hittills och det har varit välbehövligt. Jag har sovit superdåligt inatt så när Jack lade sig för sin förmiddagslur passade jag också på att sova och vaknade vi 14.30!! Men innan dess hanns det med tvätt, disk o allt annat stök. Snart ska vi skjutsa M så han kan hämta bilen då vi behöver två i veckan då han ska jaga o jag och Jack ängna oss åt våra vanliga vardagsbestyr =)

Hemma bäst

publicerat i En mammas vardag;
Nu har jag landat i soffan efter en lång dag. Precis stoppat en trött liten kille i säng och nu myser jag med tända ljus och körslaget medan jag väntar på att M ska komma hem från att tittat på fotbollen m.m. En riktigt trevlig dag har vi haft trots att man aldrig hinner med allt man vill när man är nere på besök. Men inom en snar framtid får det bli en trip ner igen då vi har lite mer tid...

Spacebabies

publicerat i Barnsaker;




Igår när min kära mor var i Ullared köpte hon med sig dom här sovpuckarn från Spacebabies hem tills oss. Dom funkar kanon. Vi använder alla pckarna förtillfället och det är verkligen skillnad mot att ha vanliga böcker under Jacks säng. Stabilt och inte lika fult som böcker ;)

Iväg på kalas

publicerat i En mammas vardag;
Idag fick vi sovmorgon till 07.30, gissa om det var skönt. Nu är vi uppe och på G, jag ska duscha och äta frukost och lilleman ska få på sig kläder och lite gröt sedan drar vi iväg till Skåne på kalas tillsammans med mamma och systrarna. Det ska bli riktigt kul.

Ha en bra dag!

Äntligen hemma!

publicerat i En mammas vardag;
Åh, vilken lång dag det har varit idag och sur blev jag när föeläsaren till den första föreläsningen inte ens dök upp. Fast jag hann ju med en del annat som behövdes göras istället. Skyndade i alla fall hem så fort man nu kan skynda med tåg och bil och möts av världens gladaste bebis. Så GLAD har han aldrig vart för att se mig och en tår kom det allt, min älskade lilla unge. Sen blir det inte sämre av att det på matsalsbordet står underbara rosa rosor till mig från M. Fantastiska, underbara familj♥

Fredag, fredag, fredag!!

publicerat i En mammas vardag;
Fredagmorgon och jag har landat i biblioteket på högskolan. Ska väldigt snart sätta mig och plugga igenom kapitlet om Branding så jag slipper tänka på det under helgen. Det har hängt över mig den senaste veckan nu så nu ska jag bannemig göra undan det.

Kvällen igår var supertrevlig och fina kläder blev det handlat till Jack. Fast beslutsångest hade jag men det var jag ju inte heller ensam om ;)

Nu plugga. Ha en fin fredag!

På väg

publicerat i En mammas vardag;
Nu ska vi bara hoppa in i duschen och packa ut i bilen sen åker vi för att fotografera Jack, storhandla och köpa skor till mig. Och ikväll blir det klädparty här. It's a good day!

Plugg, plugg, plugg

publicerat i En mammas vardag;
Ack så roligt det är att sitta inne och plugga när solen faktiskt nu har tittat fram och det ser ut att kunna vara hyfsat fint höstväder ute. Men that's life! Har arbetat mig igenom 1 1/1 kapitel nu och efter lite lunch ska jag ge mig på produktlivscykeln som förövrigt känns simpel så det lär nog gå undan. Och snart får jag hämta hem min bebis ;)

Mitt i veckan

publicerat i En mammas vardag;

Redan onsdag? Tiden går för fort..Lilleman och jag gick precis upp och han har redan hunnit med att ta några varv i lägenheten med gåvagnen, eller den är faktiskt också en taktor om du frågar honom ;) . Snart blir det lite frukost och vid 08.45 ska Jack vara på dagis och jag ska hem och plugga.. Men varför måste det vara sån't skitväder ute just idag när vi ska gå till dagis?

Sjukt snygg

publicerat i Barnkläder;



Så j*kla snygg! Vilken tajming med att Jacks cardigan från PO.P nu är för liten och då M Å S T E vi ju investera i en ny. Ska in och kika på den på torsdag då vi ska till Gislaved. Nämne jag att M får lön då med haha ;)

Bild lånad från Lindex

Kört taktor!

publicerat i En mammas vardag;
Idag hämatde jag Jack tidigare än vanligt och sen åkte vi och hämtade M på jobbet. Jack blev tokig..lastbilar överallt eller som han säger TAKTOR = Traktor.. Alla fordon är just nu taktor, sötegöte! Självklart fick han hoppa upp i en och "provköra", han tutade och styrde och stoltare unge får man leta efter. Riktigt mysigt hade vi även om vi bara stannade en kort stund.

Nu är det en dusch som gäller och sedan Desperate hosewife of course!

Jacks rum

publicerat i Hemma hos oss;




För ett tag sen ( ganska längesen) var det någon som ville se fler bilder från vårt hem så för några veckor sedan när Jack inte var hemma=städat rum passade jag på att fota. Kaninen fick Jack när han föddes av faster m.fl och gissa om jag försökt få honom till att ha den som snuttedjur. Men icke, han ska ha en äcklig råtta från Ikea för 15 kr ;)

Besked

publicerat i En mammas vardag;
Nu har vi fått besked från läkaren angående om Jack ska vaccineras mot svininfluensan eller inte. Och det ska han. Tjejen från vårdcentralen hade till och med mailat Smittskyddsläkaren för råd och han tyckte absolut att Jack skulle vaccineras just på grund av att han haft problem med luftrören. Dock är det inte klart om han ska vaccineras med riskgrupperna eller om det blir när jag& M ska vaccineras det får vi vänta och se. Känns i alla fall skönt att ha fått ett slutgiltigt besked.

Ska ni vaccinera er mot svininfluensan? Varför/ Varför inte?

En ny roliga vecka!

publicerat i En mammas vardag;
Måndagen började som en riktigt bra start på vad som förhoppningsvis blir en fortsatt rolig vecka. Händer en hel del faktiskt ;)

Måndag: Morgonfika hos Madde. Föreläsning

Tisdag: Lämna tillbaka maskinen på sjukhuset. 2 föreläsningar men slutar tidigt ändå. Få reda på om Jack tillhör riskgruppen ang svininfluensan.

Onsdag: Hemmaplugg och sen en tur ( förhoppningsvis) till BVC och spola Jacks öra.

Torsdag: Fotografering av Jack kl.11.00. Plugg och på kvällen Me&I party här hemma med trevliga tjejer.

Fredag: Föreläsning ch fredagsmys

Lör-Sön: Myser vi och tar dagen som den kommer förhoppningsvis friska denna helgen.

Trött och sliten

publicerat i En mammas vardag;
Känner mig riktigt trött och sliten men vet faktiskt inte riktigt varför. Kanske är det vädret, blåsigt och regnigt hela helgen är ju inget vidare. Men så är det ju tyvärr med hösten, längtar redan efter sommaren! Nyss kvällsfikade vi med nybakta frallor och snart väntar sängen och förhoppningsvis en skön natsssömn. Första natten för Jack utan att inhalera. Håll tummarna för att han får sova utan hosta annars är det akuten som gäller för oss igen :/..

Sov gott!

Fredag

publicerat i En mammas vardag;
Det är fredag fast det inte alls känns så, blir den effekten när man bara suttit hemma den senaste veckan och det håller på att göra mig galen. Så idag ska vi åka iväg en kort runda och hitta på något. Riktigt vad har vi inte bestämt men jag röstar för Apladalen och sen kika på overall till Jack men verkar inte riktigt som mannen i huset är med på dom noterna. Vi får väl se..

Ha en fin fredag allihopa!

1:a oktober

publicerat i En mammas vardag;
Redan är oktober här och självklart vaknade vi upp till riktigt höstrusk med grå himmel och regn som öser ner. Nu har dock solen tittat fram och de mörka molnen är borta så en promenad efter lunch med lite lek på lekplatsen skulle nog vara på sin plats.

Jack ska få sova förmiddag snart och då ska jag kämpa mig igenom ytterliggare ett kapitel i Kotler. Enligt min välgjorda planering skulle jag knappt behövt plugga idag men allt blir ju inte alltid som man tänkt sig.