Redo för förlossning..

publicerat i En mammas vardag;
Satt och kikade igenom min gamla blogg som ni hittar HÄR och hittade ett inlägg där jag var sådär lagom trött på att vara gravid. Nu efteråt kan jag känna; Varför njöt du inte lite mer?. För det är ju faktiskt helt underbart att bära på ett liv, på en egna lilla barn. Såhär skrev jag då i alla fall:

Redo för förlossning!

Nu är jag redo! Redo för förlossning! Nu känns det som jag gjort allt man behöver göra som gravid för att det verkligen ska ha känts som man är gravid. Jag har;

Haft illamående ( endast 1 vecka men ändå)
Varit hypernervös för missfall
Handlat bebiskläder
Varit på ultraljud ( många faktiskt)
Legat inlagd pga blödningar
Blivit förbannad på folk som tagit på magen
Varit superstolt över min "stora" mage i v20
Haft hormonsvängningar så det heter duga
Fått ett X antal hårda sparkar på revbenen
Trott flera gånger att det kanske satt igång
Känt bebisen hicka
Haft foglossningar
Lipat till allmänt konstiga saker
Varit glad och ledsen på samma gång
Gått upp 20kg
Haft/Har fötter som en elefant
Känt mig nyförälskad och höjt M till skyarna i mina tankar och sänkt honom lika fort =)
Ordnat klart bebisrummet
Varit nervös för att vi inte ska hinna med allt
Skällt på M för att vårt skötbord var slut på IKEA
Bakat som en husmor
Boat som aldrig förr

Jag har gjort allt...utom att föda.Och att vara gravid har faktiskt varit helt underbart, känslan jag fick när jag såg plusset på stickan glömmer jag aldrig. Den var underbar men nu vill jag uppleva den absolut underbaraste känslan man kan få uppleva,. Jag vill få min bebis för nu är allt färdigt. Hemmet är redo! Bilen är redo! Jag är redo! Varför kan bebben där inne inte vara redo?!

Underbara dag!

publicerat i En mammas vardag;
Idag har varit en sådan dag då vi hunnit med en massa måsten men ändå inte behövt stressa, utan också kunnat njuta av att vara lediga hela familjen tillsammans. Vi har bland annat hunnit med att :

♥ Byta till sommardäck ( Ursent men så blir det när man flyttar mitt i allt)
♥ Tvätta bilen
♥ Handla
♥ Hämta paket
♥ Fika hos Jacks farfar & I
♥ Lagat barnmat
♥ Tagit en skön kvällspromenad

Är så skönt dom dagarna allt bara flyter och man kan göra en massa saker. Imorn blir det kyrkans barntimme och efter det blir det nog bada i baljan ute på balkongen för Jacks del. Ha en bra kväll!

Vilken dag!

publicerat i En mammas vardag;
Idag har det varit full rulle precis hela tiden, men oj så mycket vi har fått gjort! Vi har slutstädat den gamla lägenheten och packat in mängder av saker i vårt förråd. Jacks rum har fått upp hyllor och allt har kommit på plats, äntligen! Gardinstänger har också kommit upp överallt, dock inga gardiner då det visade sig att dom är ca 10cm för korta =(.

Imorn blir det Ullared med mamma och syster, sen på eftermiddagen har vi lekdejt med A & V och det ska hinnas med att bakas en kaka med.

Nu ropar sängen!

Godmorgon sunshine!

publicerat i En mammas vardag;
Vaknade av en jollrande bebis och klar blå himmel utanför, kan en lördag börja bättre?! Jag har hunnit upp och duscha men killarna ligger fortfarande kvar i sängen och myser men snart ska jag jaga upp dom ;). Marknad idag är det som gäller, visserligen bara en liten sådan men ack så mysigt ändå.

Senare ska vi flytta det sista skräpet från förådet upp hit och med lite tur hinner vi sätta upp "bokhyllan" i Jacks rum. Nu vill jag få ordning!

Ha en fin dag allihopa!

Hej fredag!

publicerat i En mammas vardag;
Dagen började inte soeciellt bra då jag mådde illa och kände mig riktigt konstig i kroppen, nu är det lite bättre men fortfarande inte riktigt hundra. Får hoppas det blir bättre framåt dagen. Jacks näsa rinner precis som innan men det går ju inte att göra så mycket åt, han är pigg och go ändå.

Tänkte ev försöka baka lite idag, har inte riktigt bestämt vad än men någon kaka i alla fall. Sen blir det grillning när M kommer hem och imorn är det marknad som gäller. Ballong ska införskaffas =)

Varken eller!

publicerat i En mammas vardag;
Det blev varken kyrkans barntimme eller Kappahl-besök idag för när jag kom hem till mamma tyckte vi båda att han kändes varm och mycket rikigt, 38,1 graders feber. Så det blev ipren och ett besök på vårdcentralen. Men ingenting konstigt hördes på hans lungor och allt såg fint ut. Skönt!

Tidig torsdag!

publicerat i En mammas vardag;
Idag var jag verkligen uppe tidigt. Jag och Jack skjutsade in M till jobbet vid 06.30 och sen har jag varit uppe och lämnat Jack hos hans mormor. Jag har nämligen precis oljat vårt ekbord och det luktar inte dåligt heller, känner mig en aning snurrig trots att jag öppnat fönster och slängt ut alla grejer jag använt. Men nu är det i alla fall gjort!

Snart ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag upp till mamma, vara där en stund och umgås. Sen blir det krykans barntimme och vid 14.00 ska jag iväg med L & S och besöka den alldeles nyöppnade Kappahl butiken. Sånt är stort här omkring förstår ni ;)

Ha en bra dag!

Pusspuss!

publicerat i Jacks framsteg& utveckling;
Jack har lärt sig att pussas! Om vi säger får mamma/pappa en puss och gör "pussljud" så tar han tag i våra ansikten och öppnar munnen stort och "pussas". Helt underbart, väldigt kletigt men väldigt mysigt!

Extern hårddisk!

publicerat i En mammas vardag;
Bea  om Ny dator!:
När vi köpte vår nya dator köpte vi även en extern hårddisk där vi sparar bla alla kort. Då slipper man spara allt på datorn och då blir den inte alls lika seg! Hoppas ni har en bra kväll :)



Fick den här kommentaren idag och eftersom att det är ett superbra tips som kanske inte alla tänker på så tänkte jag att det måste jag publicera. Vi har faktiskt tänkt att köpa en extern hårddisk eller åtminstone ett USB-minne och förvara alla våra bilder på. Eftersom vi har en Nikon D60 tar bilderna otroligt mycket plats på datorn och inte blir det bättre av att vi tar fruktansvärt mycket kort ;)

Tipset kommer från BEA

Lite IKEA-shopping

publicerat i Inredning;


I måndags var vi på IKEA i Helsingborg och skulle inte ha så mycket, men dom flesta vet ju hur det brukar sluta. Det blev både ny tv-bänk och nytt soffbord. Som tv-bänk valde vi en beståkombination med vit bas och svarta skjutdörrar, supersnyggt! Synd bara att vi råkade ta fel längd på skenorna och inte kunnat montera klart, men i slutet av maj får vi köpt rätt.

Det blev även en extra matstol och badrumsmatta, shoppade även handdukar, ramar, diskhanddukar och en massa annat. Nu håller vi på att försöka få ordning på allt och när det väl är klart kommer det bli dösnyggt!

Bilder: Ikea
Kollage: Eget

Godmorgon onsdag!

publicerat i En mammas vardag;
Godmorgon!

Jack vaknade först vid 06.00 idag men somnade om och sov till 07.45, underbart! Förmiddagen kommer spenderas med att plocka härhemma, något man kan göra i oändlighet när man flyttat och sen ska jag laga lite barnmat till skitungen. Vid 13.30 har vi lekdejt här hemma, och då ska de fikas gott.

Ha en fin dag!

Ny dator!

publicerat i En mammas vardag;
Vi har äntligen! köpt en ny dator, så nu kan jag nästintill lova att det kommer bli mer uppdateringar och lite roligare inlägg framförallt. Har blivit lite dåligt med uppdateringar just pga vår gamla dator, det tog urlång tid att starta den och när man väl fick igång den så var den seg och krånglade en massa.

Nu går det däremot supersnabbt och allt flyter än så länge smidigt. Nu ska vi bara hålla den ren från en massa skit. Har jag sagt att det är skönt med ny dator?!

Nya skor behövs!

publicerat i Barnkläder;


Dom här vill jag ha till min lilla plutt, men just nu finns dom tyvärr inte inne i hans storlek. Blir till att kika in ofta och hoppas att dom snart kommer in igen. Dom är ju bara så söta!

Finns på Ellos

Uppe med tuppen!

publicerat i En mammas vardag;

Godmorgon på er!

Jack har börjat att vakna så himla tidigt, i alla fall för att vara han. Nu vaknar han glatt vid ca 06.40, vilket jag inte så gärna gör. Fast han är ju snäll och goo när han vaknar och jag brukar kunna ligga och dra mig i i alla fall en halv timme.

Idag är planerna att gå barnvagnspromenad, handla och sen ta tag i delar av vårt flyttstök samt hinna med att laga lite barnmat och middag till M kommer hem. Känner nu att tiden känns lite knapp, framförllat eftersom att Jack numera inte blir där man lägger honom i 2sekunder. Busfröet mitt!


Ha en fin dag!

Back on track!

publicerat i En mammas vardag;
Jag har internet och jag är lycklig över det!!!

Nu fungerar allt tekniskt som det ska här hemma och fortfarande sakta men säkert börjar vi komma i ordning, sakta men säkert! Imorgon kväll tar vi paus och går ut tillsammans jag & M och en massa annat trevligt folk. Jack får vara hos farmor, men vi kommer dit och sover sen på natten så vi ändå är nära, är inte riktigt redo att lämna bort helt över natten.

Denna kväll spenderas med matlagande i det nya köket och ihopsättande av ikeamöbler. Ni vet ju hur roligt det kan vara ;)

Fortfarande off men snart så

publicerat i En mammas vardag;

Har fortfarande inget internet hemma då något är fel på linjen så dom ska skicka reperatör den 17 så efter det så hoppas jag att allt fungerar igen. Flytten flyter på och vi börjar så smått närma oss en mindre stökig och mer organiserad vardag med större boende, underbart!

Sitter just nu hemma hos min mamma för att söka till högskolan, är nästsista dagen idag ju. Känns helt overkligt at söka, när Jack föddes kändes det som en evighet tills det var dags och nu så är det dags, tiden går alldeles för fort!

Annars mår vi bara bra, lite småförkylda men det kan vi leva med. Jack far runt som en vilde på golvet och blir inte på samma ställe i många sekunder. Barnsäkerhetssaker är nu införksaffade!

Mer uppdatering så fort jag bara kan kommer. Och förresten så roligt att ni fortfarande är så många som kikar in varje dag trots total torka här den senatse tiden. Ha det bra!

Lite snabbt bara!

publicerat i En mammas vardag;
Vi har inget internet hemma förtillfället och gissa om jag känner mig något handikappad utan det?! I alla fall så går renoveringen bra och vi är i stort sett klara, endast hallen som ska målas med. Skönt!

Fredag flyttar vi ovh förhoppningsvis har telia hunnit flytta vårt internet tills dess och då sätter vi fart igen. Ni får ha det fint!

Ingen tid över alls.

publicerat i Renovering 2009;

Både idag och igår kväll har vi slitit som djur uppe i nya lägenheten och än är det lååångt ifrån färdigt. Vi har i alla fall hunnit riva tapet i sovrummet, nästan all tapet i vardagsrummet och slipat,spacklat i Jacks rum. Imorn ska jag måla i Jacks rum och riva färdigt tapeten i vardagsrummet och korridoren. Har ont i precis hela kroppen men det är det värt. För dte komemr blir så snyggt!