Min bebis är sjuk!

publicerat i En mammas vardag;
Vilken helg det har varit hittills. Det började i torsdags eftermiddag då Jack inte ville äta och sen dessutom gjort igenom hela blöjan. Jag hann sen bara lägga ner honom i sängen för att sova middag så hör jag han hulka och när jag kommer in har han krökts ner hela sig själv och sängen. Torsdagen fortsatte med kräkningar osv och vid 00.30 var han i stort sett okontatbar så då åkte vi in akut med honom till Halmstad.

Får underbar personal som förstår vår oro trots att han nu piggnat på sig lite och lägger in oss över natten för observation, på morgonen mår han bättre och får i sig välling som han får behålla och kissar dessutom första gången på över 12 timmar.

När vi kommer hem börjar han kräkas igen och blir slö så det blir många samtal till sjukrådgivningen och det blir till att sitta och ge honom vätskeersättning var 5:e minut i 4 timmar. Sen sov i två timmar och gav honom sen 20 ml välling, sov en timme och sen mer välling och ytterliggare så en gång till. Nu ger vi honom ca 40 ml välling var/varannan timme och lite vätskeersättning däremellan.

Han börjar bli piggare och om några timmar ska han få någon tesked blåbärspure för att det stoppar magen lite. Håller tummarna för att allt inte kommer upp igen.

Han har blivit så tunn bara på dessa dagarna och sen igår kväll har han gått ner 200 gr. Fruktansvärt jobbigt att se sitt barn må så dåligt och inte kunna göra någonting!

Men nu är han nog snart bättre och sitt vanliga glada busiga jag. Mammas älskling!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Robie o Teonor:

Nämen!!!!

Varför blev han dålig då? Hittade dom någon orsak? Läskigt!!!



Kramar till er alla!

2:a kommentar, skriven , av Christina Johansson (Oscars mamma):

Hej hej!

Vad läskigt med Jacks magsjuka....Oscar blev också dålig natten mellan torsdag och fredag. Vaknade av att han kräktes och trodde nästan han skulle kvävas i spyorna...det är ju så otäckt!! Han kom dock ganska lindigt undan och sov i stort sett hela fredagen varavat med att han fick i sig mjölkersättning. Vad skönt att Jack återhämtade sig så fort i allafall, man har ju hör om de som hållt på i både en och två veckor. Kram Christina (P.S. Kul med din blogg, är inne och läser ibland :o)

Kommentera inlägget här :