RS-viruset!

publicerat i En mammas vardag;
Har blivit dålig uppdatering här igår då vi fick åka iväg med Jack till läkaren.

Började med att åka till Värnamo barnmottagning där dom tog prover och lyssnade på hans lungor. Det rosslade en hel del och man konstaterade att han har RS-VIRUSET, det var jobbigt att få höra detta och vi blev självklart väldigt oroliga. Personalen var dock kanonbra och hjälpte Jack så att han fick lättare att andas genom att låta han inhalera en form av astmamedicin. Läkaren lyssnade sedan igen och sa att det lät bättre och skrev ut en massa mediciner som vi fick med oss hem. Han sa också att om han blev sämre skulle vi åka in DIREKT!

På vägen hem började han bli sämre igen och vi ringde Jönköping och bestämde för att åka in dit. Där träffar vi världens mest nonchalanta läkare som rätt i ansiktet säger till oss att vårt barn är alldeles för piggt för att han ska ens tänka tanken att lägga in honom och han hör minsann inget rossel. Och skickar hem oss efter att ha titat på honom i10 min.

Under kvällen fick vi "puffa" honom med medicinen vilket inte alls är populärt och han skriker eller håller andan så fort masken kommer, vilket gör det väldigt svårt att få i honom medicinen. Nu ska vi hålla på med den tills han börjar bli bättre, 2 ggr morgon och 2ggr kväll. Sen ska vi minska till 1puff/ 2ggr om dagen. Dock har lilleman börjat få mer feber och enligt sköterskan på Halmstad sjukhus ( som jag ringde för jag var så förbannad på jönköping) kommer topparna på sjukdomen mellan 4:e -6:e dagen. Så nu avvaktar vi och ser om det vänder annars tar vi oss en tur till barnakuten i Halmstad istället.

Hoppas verkligen min lilla kille blir bra snart och han är så duktigt som kämpar på. RS-Viruset är ju inte det lättaste för de små att hantera men han är så duktigt. Men så ont det gör i ens hjärta när ens barn inte mår bra. Det är fruktansvärt att se han ha det jobbigt och inte kunna göra någonting mer än att ringa runt till sjukhus och kämpa för att dom ska lyssna på en. Min skruttplutt, bli frisk snart!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av anna:

usch då, stackarn. hoppas han blir frisk och pigg snart!

Kommentera inlägget här :