Att ha ett barn med andingssvårigheter

publicerat i En mammas vardag;
De senaste två dagarna har inte varit lätta och trots att jag innerst inne vet att det kommer bli bättre och att det kommer vända inom en ganska snar framtid är det fruktansvärt plågsamt att ha ett sjukt barn.

Natten till söndagen började Jack andas konstigt när han sov och titt som tätt kom skrällhostan som vi hört så många gånger förut. Vid 00.00 tog jag upp honom så han skulle få ventilera lungorna lite och passade på att ta en temp, 39 grader efter sex timmars sömn.

Natten gick sen hysat bra och han kunde sova gott under omständigheterna. Igår morse lät han värre i andningen och han flåsade vid utandningen. Vi tog en tur till Halmstads akut och satt och väntade i två timmar för att bli undersökta i 5 minuter. Virus som satt sig så, var vad läkaren sa.

Hemma på kvällen ville Jack inte äta alls och vi fick bara i honom ca 1 dl vatten innan läggdags. Efter en kvart i sängen lät andingen värre än någonsin och vi tog upp honom. Vi hade fått rådet att inhalera med airomir så vi körde 2 puffar på 30 min. Inget större resultat utan fortfarande flåsande anding.

Vid 21 ringde vi en ambulans som fick komma ut för att i alla fall kolla så han syresatte sig bra. Supertrevliga ambulanskillar kom och tittade, lyssnade och tog sig tid. De hörde inget på lungorna och Jack syresatte sig bra trots tung andning.

Natten sen har varit jobbig. Flera gånger under natten har vi fått ta upp honom så att lungorna får ventileras och tidigt imorse blev vi tvungna att inhalera igen. Hittills idag har han ätit 5! pepparkakor, lite yoggi och 130ml välling, det är bättre än vad det varit innan så nu hoppas vi att det är på väg att vända.

I eftermiddag har vi krävt tid hos vårdcentralen för att i alla fall ta lite prover på honom. Han verkar ha ont i halsen och ingen har lyckats titta honom i den så ett halsprov ska vi kräva, likadant en sänka. Jag bryr mig inte ett dugg om dom tycker vi är nojjiga förstagångsföräldrar, han är vårt allt och vi köper inte enbart förklaringen " Det är NOG ett virus som satt sig så".

Det kommer vara en tuff vecka innan han blir helt frisk och jag vet att det ofta brukar dröja ett bra tag innan han blir helt bra från hosta osv när han haft en infektion som påverkat hans andning. Även om jag vet och har börjat vänja mig vid tanken att det är såhär det blir när Jack är sjuk är det alltid lika jobbigt när han börjar med hosta och andningspåverkan.  Man känner sig maktlös och fruktansvärt rädd, för det kan gå så fort med så små barn.

Nu håller vi tummarna att han kryar på sig ännu mer idag, att våren är här för att stanna och att vår dröm blir sann idag. Ta hand om er!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av EVELINA:

låter som alvin förra veckan!!! Vi fick flänga till VC, ringa Barnakuten och tillslut behövde man vara näst intill otrevlig mot VC läkaren, hon lyssnade inte för fem öre på vad vi så ! "ni får åka in akut så får han inhalera, jag kan inte ge er nått" GALET irriterad, tillslut fick vi en annan läkare som gav oss en medicin, men fortfarande ingen akut med. eller inhalator till krupphostan (som han får varhe förkyldning) det får man ta på natten och åka in akut, blir ju tokig av att aldrig på tagen på allvar!! Hoppas han kryar på sig snart och blir kvitt "viruset" eller vad det kan vara ! Kram!

Kommentera inlägget här :